Lustrum Ideefiks met symposium

| Redactie

Wat zijn de belangrijkste technologieën van tegenwoordig? Deze vraag staat morgen, vrijdag 6 februari, centraal tijdens het symposium van Ideefiks, de studievereniging van philosophy of science, technology and society (PSTS).

Photo by: Eigen foto Ideefiks

De vereniging viert haar zesde lustrum met het congres. Er komen verschillende sprekers die ingaan op de belangrijkste technologieën van vandaag de dag. Ruud van Laar (23) van de lustrumcommissie: ‘Studenten van deze studie zijn geïnteresseerd in hoe technologie ons beïnvloed en wat innovaties betekenen voor de mens. Een symposium met de titel 'Today’s most imporatant technologie's' sluit daar prima bij aan en is voor iedereen toegankelijk.’

Drie sprekers

Tijdens het evenement spreken drie filosofen. UT-alumna Yvonne Cuijpers (master PSTS) houdt een lezing met de titel: ‘Responsible innovation and buddhist astronauts’. Ze werkt als PhD-student bij de Geosciences afdeling van de Universiteit Utrecht. Haar meest recente publicatie gaat over de vroege diagnose van de ziekte Alzheimer, waarbij ze de sociaal-culturele gevolgen bestudeert en de technologieën voor deze vroege diagnose. ‘Haar lezing gaat over responsible innovation’, zegt Van Laar.

Leeuwen en tijgers

Don Ihde is een Amerikaanse filosoof van wetenschap en technologie. ‘Hij is een van de grootste filosofen op het gebied van de filosofie van de technologie. Zijn lezing komt uit de postphenomenologische hoek en gaat over de aarde en het leven redden van wilde en sexy technologieën, getiteld: From Lions and Tigers and Bears to Drones and Robots and Screens.'

Techno-beveiliging

Jutta Weber is de derde spreker en publiceerde over kunstmatige intelligentie, robotica, en genderstudies. In de afgelopen jaren werkte ze meer en meer op het gebied van techno-beveiliging en bewaking. Sinds 2011 is ze hoogleraar mediastudies aan de Universiteit van Paderborn.

Het symposium is morgen, vrijdag 6 februari, om 13.00 uur in het Designlab in The Gallery.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.