Bata opent eigen webshop

| Paul de Kuyper

De Batavierenrace heeft dit jaar voor het eerst een eigen webshop. Je kunt er loopkleding met Bata-logo bestellen en teamshirts met een eigen ontwerp laten bedrukken. Ook wordt binnenkort in de webwinkel het startschot voor de Bata geveild, voor het goede doel Bata4life.

Photo by: Arjan Reef

‘Je ziet vaak dat verenigingen een shirtje maken voor de Bata. Dat willen wij met deze webshop makkelijker maken’, vertelt student biomedische technologie Marloes van Mourik van de Bata-commissie. ‘Je kunt een eigen ontwerp opsturen en eventueel ook een Bata-logo op de borst laten drukken.’

Loopshirts en vesten

Wie voor 31 maart teamkleding via de Batavierenshop bestelt, heeft sowieso de shirts een week voor de race in huis. Naast teamkleding zijn in de online winkel ook loopshirts, katoenen T-shirts en vesten te koop met Bata-logo. Volgens Van Mourik wordt het assortiment misschien nog aangevuld met andere sportartikelen.

De opbrengst uit de webshop wordt verdeeld onder de drukker, het bedrijf dat de winkel heeft gebouwd en de Bata zelf. De Bata-commissie steekt het geld in het evenement, misschien met een extraatje voor de deelnemers. Wat dat wordt hangt af van de opbrengsten, en omdat ze de shop dit jaar voor het eerst runnen, zijn die lastig in te schatten, aldus Van Mourik.

Veiling voor Bata4Life

Volgende week gaat in de webshop ook een veiling van Bata-producten van start. De opbrengst daarvan gaat naar Bata4Life, de actie waarmee de Batavierenrace het kankeronderzoek in Nederland steunt.

Op de veilingsite kun je straks onder andere bieden op het geven van het startschot voor de estafetteloop en op een halfuurtje meedraaien met Bata-radio.

De Batavierenrace vindt dit jaar plaats op zaterdag 25 april.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.