Quotum van 125 printjes per student

| Sandra Pool

Nu de chipknip is verdwenen, is ook het betalingssysteem bij de multifunctionele printers op de UT aangepast. Elke student ontvangt eenmalig en gratis een totaal van 125 printeenheden.

Niet per collegejaar, maar voor zijn of haar gehele studieloopbaan aan de UT. De printeenheden komen voor rekening van de UT. Zijn ze op, dan moet de student uitwijken naar een copy shop.

Het verstrekken van een printquotum past volgens Chantal Hilgeholt van het facilitair bedrijf bij de huidige digitalisering. ‘Het gebruik van printers door studenten is sterk afgenomen. We hebben de machines uitgelezen en berekend dat tien procent van de studenten nog gebruik maakt van de multifunctionele printers. Drie procent daarvan neemt meer dan 125 printereenheden af.’

De UT blijft het printen ondersteunen. ‘De printeenheden kunnen studenten afnemen met de collegekaart. Willen ze meer printen, dan is het advies om naar de Xerox repro shop te gaan in de Bastille en in Carré.’

In 2017 volgt een nieuwe aanbestedingsronde voor multifunctionele printers. ‘Dan bekijken we de mogelijkheden opnieuw’, aldus Hilgeholt.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.