Verlies ondanks goed spel

| Peter Wolbers

In een wedstrijd waar de handbalsters van Cabezota zich regelmatig van hun beste kant lieten zien, trokken de studenten uiteindelijk toch aan het kortste eind. In het sportcentrum verloren de vrouwen zondagmiddag van topper Combinatie ’64 uit Losser: 18-21.

Photo by: Arjan Reef

Beide ploegen begonnen rustig. Het eerste doelpunt was nog voor de uitploeg, waarna Cabezota al snel de achterstand omzette in een voorsprong. Plotseling zakte de thuisploeg verder weg en profiteerde Combinatie ’64 door middel van snelle counters optimaal van de gemaakte fouten van de thuisploeg. In een tijdsbestek van vijf minuten scoorde de uitploeg zesmaal op rij en had het een gat van vijf punten geslagen. Nadat de storm was gaan liggen, wisten de Cabezota-vrouwen zich enigszins te herpakken en verkleinden zij in het restant van de eerste helft de achterstand tot twee punten: 12-14.

Veerkracht

In de tweede helft leek de uitploeg de wedstrijd snel te willen beslissen en vergrootte het de voorsprong weer tot vier punten. Cabezota liet echter zien over veel veerkracht te beschikken en kwam langzaam weer terug in de wedstrijd. In twintig minuten tijd stond de ploeg nog maar twee tegendoelpunten toe en leken de studentes in staat het gat alsnog te kunnen dichten. In de laatste fase van de wedstrijd liet Combinatie ’64 echter zien waarom het derde staat op de ranglijst. Fouten van de thuisploeg werden hard afgestraft met als uiteindelijk resultaat een 18-21 eindstand.

Handhaven

Ondanks het verlies was speelster Floor Englebert toch tevreden over de wedstrijd: ‘Ik ben wel tevreden met het spel. Wij staan laag op de ranglijst, zij hoog, maar we hebben goed gespeeld. Ze zijn heel snel op de break en daar hadden we wel moeite mee vandaag.’ Door de nederlaag blijft de ploeg voorlopig in de onderste regionen van de ranglijst staan. Bang voor degradatie is Englebert echter niet: ‘Ik denk wel dat we degradatie kunnen ontlopen. We raken beter op elkaar ingespeeld en dat zie je ook wel terug in de resultaten. Ons handhaven is wel een realistisch doel.’

Overige sportuitslagen

Basketbal

1e klasse B: SVZW 1 – DBV Arriba 1: 66-98

Na twee nederlagen op rij weer een overwinning voor de UT-basketballers. Middenmoter SVZW bleek niet opgewassen tegen de gedeelde nummer drie van de ranglijst. Het kampioenschap lijkt een moeilijke opgave voor de studenten, maar de tweede plek is nog binnen handbereik.

Handbal

Heren, 1e klasse NO: Bentelo 1 – Cabezota 1: 15-49

Een monsterscore voor de Cabezota-handballers in en tegen Bentelo. De hekkensluiter had geen schijn van kans tegen de studenten, die door de overwinning de tweede plaats in het vizier houden.

Korfbal (zaal)

3e klasse F: EKCA/Impact Personeel 1 – Vakgericht 1: 13-19

Een broodnodige overwinning voor Vakgericht. Tegen mede-middenmoter EKCA moet er gewonnen worden om naar boven te kunnen blijven kijken en in die missie slaagde de ploeg. Met nog vier wedstrijden te gaan is zelfs de tweede plaats niet geheel ondenkbaar.

Volleybal

Dames, Promotieklasse A: DeVoKo 2 – Harambee 1: 2-3 (23-25, 25-12, 22-25, 26-24, 13-15)

Een inzinking in de tweede set en een nipt verlies in de vierde hebben de Harambee-vrouwen niet gedeerd. De studenten toonden over mentale veerkracht te beschikken en wonnen alsnog de vijfde set en daarmee de wedstrijd. Een knappe prestatie tegen de nummer drie op de ranglijst.

Heren, 3e divisie A: Webton Hengelo 3 – Haramee 1: 4-0 (25-22, 25-20, 25-19, 25-20)

Een zeldzaam pijnlijk verlies voor de UT-volleyballers, die het verder prima doen in de competitie. Koploper Webton uit Hengelo toonde echter aan waarom zij nog maar één keer hebben verloren.

Waterpolo

Heren, 2e klasse B: De IJsselmeeuwen 2 – Piranha 1: 3-2

Een nipt verlies tegen middenmoter De IJsselmeeuwen voor Piranha. Door de nederlaag verliest het de aansluiting met de nummer twee en zal de ploeg de komende wedstrijden op plek drie blijven bivakkeren.