Nog paar maanden wachten op nieuwe koffie

| Paul de Kuyper

De nieuwe koffieautomaten, waar iedereen voor heeft kunnen stemmen, komen niet in februari, maar pas tegen de zomer. Juridisch getouwtrek zorgt ervoor dat de aanbestedingsprocedure langer duurt, of misschien zelfs over moet.

Het facilitair bedrijf (FB) verwacht pas rond de zomer nieuwe ‘warmedrankenautomaten’ te plaatsen, een paar maanden later dan gepland. De UT heeft een koffieleverancier gekozen, maar één of beide andere bedrijven die meedongen, hebben bezwaar aangetekend tegen de gevolgde procedure. Waar het bezwaar precies over gaat, wil het FB ‘om juridische redenen’ niet noemen.

Onconventioneel

De keuze voor een koffieleverancier werd, na een voorselectie door de UT, overgelaten aan de smaak van medewerkers en studenten. Bijna 700 mensen brachten een stem uit.

Zo’n stemronde is nogal onconventioneel bij aanbestedingsprocedures. Overigens hebben volgens het FB alle meedingende bedrijven vooraf ingestemd met de manier waarop de nieuwe UT-koffie zou worden gekozen. De uitslag zelf wordt niet betwist, zegt het FB.

Procedure mogelijk over

Nog onduidelijk is hoe deze (Europese) aanbestedingsprocedure zal aflopen. Het FB houdt er zelfs rekening mee dat er een nieuwe aanbesteding moet worden gedaan. Mocht het zover komen, dan komt er ook een nieuwe proefronde. ‘Voor het FB is het heel belangrijk dat zo veel mogelijk medewerkers en studenten hun mening kunnen geven over de koffie’, aldus Eveline Kuypers van het facilitair bedrijf.

Gratis koffie

Aan het begin van dit jaar merkten enkele studenten (zie afbeelding) op dat met het verdwijnen van de chipknip de koffieautomaten voor studenten gratis drank schonken. Dat blijft zo tot er in de zomer nieuwe warmedrankenautomaten staan. Tenzij de koffieconsumptie uit die automaten enorm omhoog schiet. Dan zet het FB er een tijdelijk betaalsysteem op.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.