Vakgericht komt tekort tegen titelkandidaat

| Peter Wolbers

In een vermakelijke wedstrijd hebben de korfballers van Vakgericht zondagmiddag aan het kortste eind getrokken. Tegenstander Keizer Karel uit Nijmegen bleek in het Sportcentrum te sterk: 8-12.

In een wedstrijd die moeizaam op gang kwam, had de thuisploeg het vanaf de eerste minuut lastig met tegenstander Keizer Karel. De Nijmegenaren hielden de aanvallers van Vakgericht strak in de gaten en creëerden zelf wel een aantal schietkansen. Pas na 10 minuten werd er echter voor het eerst doel getroffen: 0-1.

Vakgericht kwam door twee treffers op rij vlot terug van 0-2 tot 2-2, waarna Keizer Karel de rest van de eerste helft het initiatief in handen nam. Geestdriftige pogingen van Vakgericht leidden uiteindelijk nog maar tot twee treffers, waardoor de thuisploeg met een 4-7 achterstand ging rusten.

In de tweede helft ging de thuisploeg sterk van start en liet het met enige regelmaat een paar mooie staaltjes korfbal zien. De ploeg kwam al snel na rust terug tot 6-7 en had ook enkele kansen op de gelijkmaker. Keizer Karel herpakte zich echter en sloeg opnieuw een gat van drie punten. Deze klap bleek uiteindelijk voor Vakgericht niet meer te herstellen en hoewel de ploeg nog tweemaal scoorde, konden de Nijmegenaren de wedstrijd uiteindelijk solide uitspelen.

Gebrek aan scorend vermogen

Coach Rudi Struijk, die tijdens de wedstrijd gedreven zijn spelers coachte, was ondanks de nederlaag niet ontevreden over het vertoonde spel: ‘We stonden tactisch best goed te verdedigen, alleen ontbrak het ons aan scorend vermogen. Tegen deze ploeg is een 8-12 nederlaag echt niet slecht. Maar we kwamen tekort in effectiviteit en maakten te veel individuele fouten.’

Door de nederlaag zijn titelaspiraties, voor zover die er nog waren, voorlopig niet realistisch. Toch blijft Struijk positief: ‘De top drie kunnen we wellicht nog bereiken. Dan moet er volgende week gewoon gewonnen worden. Winst vandaag had bonuspunten opgeleverd.’

Overige sportuitslagen

Badminton

4e divisie, afdeling 7: D.B.V. DIOK 1 – IJsselstad B.C. 1: 4-4

Door het gelijkspel tegen IJsselstad B.C. riskeerden de studenten van DIOK de tweede plaats op de ranglijst te verliezen, maar door de ruime nederlaag van concurrent Zwoslche B.C. tegen de kampioen, blijft DIOK tweede in de competitie en loopt het zelfs licht uit. Volgende week spelen de badmintonners de slotwedstrijd in de competitie tegen hekkensluiter Leeuwarder B.C.

Basketbal

Heren, 1e klasse B: Uitsmijters 1 – D.B.V. Arriba 1: 68-67

Een teleurstellend begin van 2015 voor de basketballers van Arriba. Tegen koploper en concurrent Uitsmijters uit Almelo werd er met het kleinst mogelijke verschil verloren. Door de nederlaag staat de ploeg nu 4 punten achter op de Uitsmijters.

Handbal

Dames, 2e klasse NO: W.H.C. 2 – Cabezota 1: 21-12

Titelkandidaat WHC uit Hengevelde bleek thuis te sterk voor de handbalsters van Cabezota. De studentes, die deze competitie in de onderste regionen bivakkeren, bleken niet opgewassen tegen de dames van WHC. Volgende week speelt Cabezota tegen een andere titelkandidaat, Combinatie ’64 uit Overdinkel.

Volleybal

Heren, 3e divisie A: Harambee 1 –Elite/Dynamo 1: 2-3 (25-23, 25-10, 22-25, 17-25, 11-15)

Ondanks een 2-0 voorsprong in sets wisten de heren van Harambee de wedstrijd tegen Elite/Dynamo uit Neede niet winnend af te sluiten. Een vervelende nederlaag tegen de ploeg die nu in punten gelijk komt met Harambee. Door het verlies zijn de studenten van de tweede naar de vierde plaats gezakt.

Waterpolo

Heren, 2e klasse B: Piranha 1 – ZPC De Hof 2: 5-7

Een onverwachte nederlaag voor Piranha tegen middenmoter ZPC De Hof. De studenten, die al een tijdlang in de top 3 van de ranglijst staat, waren in hun eerste wedstrijd van 2015 niet opgewassen tegen de formatie uit Goor. Piranha kan op korte termijn niet stijgen of zakken op de ranglijst.