Goed begin nieuwe jaar voor handballers Cabezota

| Peter Wolbers

De handballers van Cabezota hebben bij de hervatting van de competitie een makkelijke zege geboekt. De studenten uit Enschede hadden geen kind aan tegenstander Hercules uit Hengelo en wonnen zaterdagavond ruim: 27-13.

Photo by: Arjan Reef

In een sfeervolle sportzaal, met veel publiek, gingen beide teams fel van start. Het begin was nog voor de gasten, maar binnen drie minuten had de thuisploeg al een 3-1 voorsprong te pakken.

Het spel van de studenten werd gekenmerkt door snelle, vlotte omschakelingen, terwijl tegenstander Hercules, dat voornamelijk met oudere spelers speelde, de tijd nam in de opbouw. Cabezota wist hier handig mee om te gaan en sloeg bij de vele balveroveringen vaak hard toe.

Niet in gevaar

Halverwege de eerste helft had de ploeg al een comfortabele 7-4 voorsprong bereikt en de gehele eerst helft kwamen de studenten geen moment in gevaar.

Na de hervatting zette Cabezota de gasten opnieuw flink onder druk. Hercules maakte steeds meer fouten en kon maar sporadisch iets terug doen. Na 10 minuten in de tweede helft hadden de studenten een gat van 11 punten geslagen. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. In de resterende tijd verwende de ploeg de supporters met nog een paar mooie treffers, waardoor de eindstand 27-13 werd.

Titel niet realistisch

Cirkelspeler Hans Penders was blij met de overwinning. ‘Het was eerlijk gezegd best een makkelijke wedstrijd. We hebben een paar jongens in het team die op een hoger niveau hebben gespeeld en dat verschil zag je in de wedstrijd wel terug. Een goed begin van het jaar.’

Door de zege blijft de ploeg in het spoor van de top 2, maar een titel lijkt niet realistisch. Penders: ‘We hebben al twee keer verloren van de nummer twee en een keer van de koploper. Ik denk niet dat we kampioen worden. We hebben ook een aantal geblesseerden, dus de tweede plek is waarschijnlijk het hoogst haalbare. We gaan het natuurlijk wel proberen.’

Overige sportuitslagen

Badminton

Vierde divisie, afdeling 7: Zwolsche B.C. – D.B.V. DIOK: 2-6

Een heel prettige overwinning voor de badmintonners van DIOK bij de hervatting van de competitie. In een duel met de nummer twee won de ploeg afgetekend met 2-6, waardoor het nu met 1 punt verschil plek twee overneemt van de Zwolsche B.C. Volgende week mag de ploeg het opnemen tegen middenmoter IJsselstad B.C.

Korfbal (zaal)

Poule 3F: HKC 1 – Vakgericht 1: 17-7

Koploper HKC uit Hengelo bleek bij de eerste wedstrijd van 2015 een maatje te groot voor de korfballers van Vakgericht. Waar de studenten thuis nog wist te stunten met een 10-9 overwinning, waren de Hengeloërs ditmaal te sterk voor Vakgericht. Volgende week spelen de korfballers thuis tegen subtopper Keizer Karel.

Volleybal

Dames, Promotieklasse A: Tornado Geesteren 2 – Harambee 1: 2-3 (20-25, 25-21, 21-25, 25-17, 12-15)

De volleybaldames blijven het goed doen in de competitie. Na een moeizaam begin van de competitie werd er in de laatste zeven wedstrijden alleen nog van de koploper verloren. Ditmaal moest tegenstander Tornado Geesteren er aan geloven. In een spannende wedstrijd trokken de studentes uiteindelijk aan het langste eind. Volgende week spelen de dames thuis tegen Volley ’68 uit Losser.

Heren, Derde Divisie A: Time Out ’75 1 – Harambee 1: 3-1 (19-25, 25-20, 25-20, 25-23)

De heren van Harambee gingen minder goed van start in 2015. Hoewel de eerste set nog werd gewonnen, bleek middenmoter Time Out ’75 in de volgende drie sets te sterk, al werd het in de vierde set nog even spannend. Door de nederlaag kan Harambee bij een volgend slecht resultaat de tweede plek verliezen. Volgende week spelen de studenten thuis tegen de nummer 3, Elite/Dynamo uit Neede.