Floorballers Messed Up verliezen nipt van kampioen

| Peter Wolbers

In de laatste wedstrijd van 2014 hebben de floorballers van Messed Up niet kunnen stunten tegen de kampioen van de eerste divisie. Dankzij een mindere derde periode slaagden de heren er niet in de Blue Falcons uit Delft het eerste puntverlies toe te brengen: 4-6.

Ondanks dat er nog een speelronde op het programma stond, wisten de floorballers van Messed Up dat de laatste wedstrijd geen invloed meer zou hebben op de ranglijst. Tegenstander Blue Falcons uit Delft was al kampioen en de UT-studenten waren in hun debuutseizoen in de eerste divisie al zeker van de derde plaats. Enkel de eer stond nog op het spel. Messed Up was erop gebrand de 5-0 nederlaag in de heenwedstrijd recht te zetten.

In de eerste vijf minuten gaven beide ploegen weinig kansen weg. In de twee minuten die volgden stond het echter plots 1-1. De Delftenaren schonken de bal in de opbouw aan Messed Up die daar dankbaar van profiteerde. Een minuut later sloegen de Blue Falcons terug door de gelijkmaker strak binnen te schieten.

Vlak voor het einde van de eerste periode werd de mooiste treffer van de wedstrijd gemaakt. Een aanval van de Falcons werd in de kiem gesmoord en in een bliksemsnelle omschakeling omspeelde Cas van de Goor de keeper en schoot de 2-1 binnen.

Uit de schulp

De tweede periode was voor de Falcons. Door een strafbal kwamen ze snel op 2-2 en halverwege de periode pakten ze de voorsprong. Messed Up had moeite daar iets tegenover te stellen maar kwam vlak voor het einde van de periode toch langszij dankzij een vlammend afstandsschot van Marnix van Schrojenstein Lantman.

In de derde en laatste periode kroop Messed Up wat meer uit haar schulp en had het op 4-3 kunnen komen, maar het waren de Delftenaren die de voorsprong pakten: 3-4. Een tijdstraf van de Falcons gaf de thuisploeg een kans om weer langszij te komen, maar ook met een man minder toonde de kampioen haar klasse: het werd 3-5 en vijf minuten voor tijd zelfs 3-6. Daarmee was de wedstrijd gespeeld.

De laatste goal van 2014 was nog wel voor Messed Up. Na een prima aanval maakte Guus Rammeloo de 4-6 waardoor de einduitslag uiteindelijk wat minder geflatteerd was.

Verbetering

Aanvoerder Henk Klooster was uiteindelijk gematigd tevreden met het resultaat. ‘De vorige keer hadden we ruim verloren van deze tegenstander, dan is dit wel een verbetering. We hadden vooraf afgesproken om rustig te beginnen, zodat we pas ver van het eigen doel eventueel balverlies zouden lijden. De tegenstander zette wat minder druk dan we hadden verwacht en dan sta je op een mooie 2-1 na de eerste periode en ook 3-3 na twee periodes. Het is jammer da het in de slotfase dan misgaat, maar helaas.’

Na de winter komt Messed-Up terecht in een poule met drie andere teams uit de competitie. Klooster: ‘De nummer 1 en 2 gaan naar een promotie/degradatie-poule met twee teams uit de eredivisie; wij spelen tegen de andere de teams uit de eerste divisie. In principe moet de eerste plaats haalbaar zijn, zonder al te grote problemen. We hebben ze in deze competitie immers ook achter ons gelaten.’

Dames kampioen

Voor de dames van Messed Up viel er wel een succes te noteren. Zij werden met een combinatieteam met studentes uit Delft kampioen in de eerste divisie en spelen na de winter in een poule met drie andere teams om promotie naar de eredivisie.

Overige sportuitslagen

Badminton

Vierde divisie, afdeling 7: D.B.V. Diok 1 – BC Go! 3: 7-1

Een mooie overwinning in de laatste wedstrijd van 2014 voor de badmintonners van DIOK. Tegenstander BC Go! uit Hoogkerk bleek niet opgewassen tegen de UT-studenten, die 2015 ingaan op een stevige derde plaats, met perspectief op de tweede plek.

Handbal

Heren, Poule NO 1: Stormvogels 2 – Cabezota 1: 16-27

Een sterke overwinning voor de UT-handballers. Door de winst blijft de ploeg in het spoor van nummer twee Stormvogels 1, dat maar twee punten voor staat op Cabezota. 10 januari spelen de heren weer, dan thuis tegen Hercules HGL/HHV Donar 1.

Korfbal

3e divisie F: Vakgericht 1 – Zwart Wit 1: 14-21

Een pijnlijke nederlaag tegen concurrent Zwart Wit voor de UT-korfballers. Door het verlies passeert Zwart Wit de studenten in de ranglijst, waar een winstpartij de ploeg naar de kop van de ranglijst had gebracht.

Pool

3e klasse Oost 1: Stoottroepen – The eight team: 4-2

Een mooie afsluiter voor de poolers van de Stoottroepen. Tegenstander The eight team uit Ommen bleek in de laatste wedstrijd van 2014 een maatje te klein voor de studenten. Door de overwinning komt het team op een gedeelde tweede plaats te staan in de eindranglijst.

Volleybal

Dames, promotieklasse A: Volley ’68 1 – Harambee 1: 1-3 (12-25, 27-25, 4-25, 19-25)

De Harambee-dames lijken na een moeizame competitiestart nu echt hun draai te hebben gevonden. In de laatste zes wedstrijden werd maar eenmaal verloren (tegen koploper Saasveldia) en met de huidige vorm is een comfortabele plek in de middenmoot niet ver weg. Ditmaal was hekkensluiter Volley ’68 niet opgewassen tegen de studentes die zeker in de derde set geen genade kenden.

Heren, 3e divisie A: Harambee 1 – Rivo Rijssen 2: 3-2 (25-17, 25-17, 30-32, 21-25, 15-9)

De heren van Harambee hadden de wedstrijd al na drie sets binnen kunnen hebben, maar in de derde set trok Rivo Rijssen uiteindelijk na 62 punten (!) aan het langste eind. In de beslissende vijfde set toonden de studenten echter hun mentale kracht door de set en de wedstrijd alsnog te pakken. Door de winst blijft de ploeg tweede in de competitie, maar lijkt koploper Webton Hengelo onbedreigd de titel te pakken.