Internationaal congres over kennisregio's

| Sandra Pool

De UT is gastheer van het internationale tweedaagse, congres ‘boosting academic entrepreneurship’. Tijdens een paneldiscussie op de eerste dag, donderdag 11 december, levert Prins Maurits van Oranje een bijdrage en spreekt over wetenschappelijke ondernemers en investeerders in het economische systeem.

Photo by: Eigen foto redactie

Beleidsmakers en wetenschappelijke ondernemers uit de grootste bestaande en opkomende kennisregio’s ter wereld komen bij elkaar om te spreken over hoe wetenschappelijk ondernemerschap de motor is van de (regionale) kenniseconomie. Frans van Vught, oud-cvb-lid van de UT, zit het congres voor.

Het Technopolicy Network organiseert jaarlijks het internationale congres over wetenschappelijk ondernemerschap. De oud-Premier van Finland opent de bijeenkomst. Hij transformeerde in de jaren negentig Finland van een agrarische economie tot de meest innovatieve economie ter wereld. De City Manager van Palo Alto, James Keene, vertelt hoe een universiteit bijdraagt aan het succes van Silicon Valley.

Er zijn ook twee prijzen te vergeven: aan de beste “incubator” ter wereld en voor de meest succesvolle technologiestarter van Oost Nederland.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.