Soevereine overwinning waterpoloërs

| Peter Wolbers

De waterpoloërs van Piranha 1 wonnen probleemloos de wedstrijd om de tweede plaats van stadsgenoot EZC. In Het Slagman werd het zondagmiddag 7-4.

Photo by: Arjan Reef

Het was voor Piranha voorafgaand aan de wedstrijd duidelijk wat er op het spel stond voor. Bij winst draait de ploeg mee bovenin, bij verlies stijgt EZC in de ranglijst. Beide teams leken zich bewust van het belang van het duel, maar het was Piranha dat als eerste toesloeg: 1-0. Het antwoord van EZC liet echter niet lang op zich wachten: halverwege de eerste periode stond de ploeg opeens 1-2 voor. Echt van slag leek Piranha niet. De gelijkmaker volgde al snel en in de slotseconde maakte de ploeg zelfs 3-2. Over dat doelpunt was wel discussie: de uitploeg meende dat de zoemer al had geklonken alvorens er werd geschoten, maar na enig overleg kende de scheidsrechters het doelpunt alsnog aan de thuisploeg toe.

Laatste woord

Piranha ging de tweede periode sterk van start. EZC kwam er niet aan toe. De thuisploeg kwam al snel op 4-2. Ondanks een afstandsschot van EZC (4-3) had Piranha het laatste woord in de tweede periode: 5-3. In de derde periode gebeurde niet veel, al sloeg EZC toe: 5-4. In de laatste minuut kreeg Piranha een dot van een kans voor vrijwel open doel, maar die was niet besteed aan de studenten. Met nog maar 1 punt verschil leek EZC nog vol te gaan voor de overwinning in het vierde kwart, maar de jonge UT-ploeg speelde de wedstrijd soeverein uit. Al na één minuut in de vierde periode stond het 6-4, waarna Piranha in de slotminuut van de wedstrijd in een counter zelfs de 7-4 op het bord zette.

Blij

Speler Alwin van Olst was uiteraard blij met de overwinning: ‘Het was een redelijk zwaar potje tegen een ervaren tegenstander. Wij spelen nog niet zo lang heel samen en zijn nog vrij jong, maar ik denk dat we vandaag conditioneel beter waren. Dat gaf uiteindelijk de doorslag.’ Door de overwinning blijft de ploeg voorlopig op een tweede plaats staan en kunnen de studenten wellicht zelfs hopen op de titel. ‘We hebben de eerste wedstrijd tegen de huidige koploper helaas verloren, maar ik denk dat we ze de volgende keer kunnen verslaan. Als ze dan nog een keer verliezen, komen we in punten gelijk. Wie weet lukt het.’

Overige sportuitslagen

Badminton

4e divisie, afdeling 7: Flits BC 2 – D.B.V. DIOK 1: 1-7

Na twee gelijkspellen op rij, eindelijk weer een overwinning voor DIOK. Flits uit Wierden bleek een paar maatjes te klein voor de badmintonners van de UT, die door de overwinning op de derde plek blijven staan.

Basketbal

1e klasse B: D.B.V. Arriba 1 – Amical 1: 77-44

Stadsgenoot Amical bleek niet opgewassen tegen de heren van Arriba. De basketballers staan door de overwinning nog steeds derde, maar kunnen met hun inhaalwedstrijd in punten gelijk komen met de twee koplopers.

Handbal

Dames, 2e Klasse NO: Zenderen Vooruit 2 – Cabezota 1: 17-17

Helaas geen derde overwinning op rij voor de handbaldames van Cabezota. De ploeg had de afgelopen twee weken de smaak te pakken met de eerste twee overwinningen van de competitie, maar tegen middenmoter Zenderen Vooruit bleek een gelijkspel het maximaal haalbare.

Korfbal

3e divisie F: Keizer Karel 1 – Vakgericht 1: 20-12

De korfballers van Vakgericht blijven wisselvallig presteren in de zaal. Met de nederlaag staat de ploeg nu op twee overwinningen en twee verliespartijen, waarmee het team zich momenteel in de middenmoot bevindt.

Tafeltennis

1e klasse D: Smash 2000 1 – Thibats 1: 2-8

Een ruime overwinning voor de tafeltennissers van Thibats in hun slotwedstrijd. Door de winstpartij eindigt het team op een mooie tweede plaats en blijft het concurrent Vitesse ’35 uiteindelijk nipt voor op de ranglijst. In het voorjaar beginnen de tafeltennissers aan een nieuwe competitie.

Voetbal (veld)

Heren, 3e klasse D: Drienerlo 1 – Mariënberg 1: 4-3

Ondanks een achterstand in de eerste helft wisten de Drienerlo-heren de thuiswedstrijd toch winnend af te sluiten. Door de overwinning gaat de ploeg tegenstander Mariënberg voorbij in de stand en staat het nu op een vijfde plek, op drie punten van de nummer twee.

Voetbal (zaal)

Heren, Hoofdklasse G: ESA 2 – Drienerlo 1: 7-4

Een gemiste kans voor de zaalvoetballers van Drienerlo. De achterstand van zes punten op koploper ESA had verkleind kunnen worden tot drie, maar is nu al bijna onoverbrugbaar (9 punten). Bovendien kan de ploeg zakken naar een derde plaats, wanneer concurrent Excelsior ’31 haar inhaalwedstrijd wint.

Volleybal

Dames, promotieklasse A: Harambee 1Dynamo Tubbergen 3: 3-2 (10-25, 26-24, 15-25, 25-12, 15-12)

Een apart scoreverloop in de overwinning van de Harambee-dames op tegenstander Dynamo. Na een kansloze eerste set werd de tweede set nipt binnengesleept. De derde set ging vervolgens weer ruim verloren, waarna de 4e en 5e set en daarmee de wedstrijd alsnog naar de thuisploeg ging. Door de overwinning komt Harambee steeds dichter bij de middenmoot.

Heren, 3e divisie A: Harambee 1 – Hevo 1: 3-2 (21-25, 25-20, 25-15, 18-25, 15-9)

Na de verloren eerste set leken de heren van Harambee de wedstrijd uiteindelijk eenvoudig binnen te slepen door de tweede en derde set zonder al te veel moeite te pakken. Een verloren vierde set zorgde echter voor onnodige spanning, waarna de ploeg zich herstelde door de beslissende set ruim te winnen. De heren van Harambee blijven door de overwinning meedraaien in de top.