Acht bachelorstudenten in de prijzen

| Rense Kuipers

Acht bachelorstudenten van de UT in exacte en technische vakken ontvangen vrijdag 28 november een aanmoedigingsprijs van 500 euro. De prijzen worden uitgereikt bij de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW) in Haarlem.

De winnaars namens de UT zijn Bayu Dharmaputra (advanced technology), Jasmijn Manders (wiskunde en technische wiskunde), Björn Nijhuis (werktuigbouwkunde), Annemarie van Os (civiele techniek), Bob Rubbens (informatica en technische informatica), Tim van Schagen (chemische technologie), Matthijs Velsink (natuurkunde en technische natuurkunde) en Hanna de Wolf (biomedische technologie).

Zij maken deel uit van in totaal 51 jonge talenten die de aanmoedigingsprijzen ontvangen. Meer dan de helft van deze studenten behaalde een gemiddelde van boven de negen. Omdat er veel behoefte is aan talent in de exacte en technische vakken, stimuleren verschillende organisaties en bedrijven studenten met deze aanmoedigingsprijzen.

Naast de aanmoedigingsprijzen reikt de KHMW elf afstudeerprijzen uit. UT’er Ruud Verbij ontvangt een gedeelde tweede prijs van 1000 euro voor zijn scriptie. Criteria voor deze afstudeerprijzen zijn het innovatieve karakter, de theoretische onderbouwing en de betekenis voor de maatschappij.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.