Solide overwinning zaalkorfballers Vakgericht

| Peter Wolbers

In de derde zaalwedstrijd van de competitie namen de korfballers van Vakgericht het op tegen EKCA/Impact Personeel uit Arnhem. In een wedstrijd die enkel in de tweede helft kort spannend werd wonnen de studenten vrij eenvoudig: 12-9.

Photo by: Arjan Reef

Vakgericht had in de eerste twee zaalwedstrijden eenmaal gewonnen en eenmaal verloren. Tegenstander EKCA kon hetzelfde resultaat overleggen en dus leken de teams van tevoren aan elkaar gewaagd. In de beginfase van de wedstrijd bleek daar echter niets van. Vakgericht pakte binnen 10 minuten een 3-0 voorsprong en had het spel volledig onder controle.

De uitploeg was niet bij machte om de verdediging van Vakgericht pijn te doen, terwijl de thuisploeg naar hartenlust kon aanvallen. De studenten profiteerden hiervan en pas bij een 4-0 stand kon EKCA door middel van een strafworp pas wat terugdoen. Twee minuten later had Vakgericht echter alweer tweemaal gescoord. Bij rust stond een 7-3 tussenstand op het bord.

In de tweede helft beet EKCA wat meer van zich af. De uitploeg had een paar minuten nodig om te scoren, maar bleek steeds beter in staat het spel van Vakgericht te ontregelen en kreeg zelfs kansen om de achterstand te verkleinen. Halverwege de tweede helft was de achterstand van vier doelpunten plots geslonken tot een enkel punt en Vakgericht leek even de controle kwijt.

Hoog in de middenmoot

Enkele betwiste beslissingen van de scheidsrechter en fouten van EKCA zorgden ervoor dat de uitploeg gefrustreerder raakte en Vakgericht profiteerde hier optimaal van. De thuisploeg bleef op de juiste momenten kalm en liet EKCA niet meer in de wedstrijd komen. Met een korte tussensprint in de laatste tien minuten pakte Vakgericht uiteindelijk weer een voorsprong van drie punten die in de slotfase, mede dankzij twee gemiste strafworpen van de uitploeg, niet meer werd weggegeven.

Speler Yorick Hoegen was tevreden met het spel en de overwinning, maar was ook kritisch: ‘De eerste helft spelen we goed en staan we bij rust ook verdiend voor. Maar in de tweede helft zijn we even niet meer geconcentreerd en komt de tegenstander terug. Dat gebeurt ons wel meer wedstrijden en dat moet er uit.’

Hoegen zag ook lichtpuntjes: ‘We hebben goed ons eigen spel gespeeld en in de fase dat de uitploeg begon te zeiken, behielden wij wel onze discipline.’ Hoe de competitie verder zal verlopen, durft Hoegen niet te zeggen: ‘Iedereen wil natuurlijk kampioen worden, maar hoge middenmoot is voor ons een reëel doel. We hopen op zoveel mogelijk winstpartijen.’

Overige sportuitslagen

Badminton

4e divisie, afdeling 7: IJsselstad BC 1 – D.B.V. DIOK 1: 4-4

Net als vorige week een gelijkspel voor de badmintonners van DIOK. De twee nederlagen in de gemengd dubbels zorgden uiteindelijk voor een domper voor de studenten, die zicht hadden op een mooie overwinning. Door de puntendeling blijft DIOK voorlopig op de derde plaats staan.

Basketbal

1e klasse B: Kikkers 1 – D.B.V. Arriba 1: 67-68

Een minieme overwinning voor de UT-basketballers, maar die zal daarom niet minder gevierd worden. Tegen middenmoter Kikkers uit Borne moest er gewonnen worden om de koppositie niet uit het oog te verliezen en dat lukte uiteindelijk ook. Volgende week nemen de heren het thuis op tegen stadsgenoot Amical.

Floorball

1e divisie: Messed Up 1 – UC Face Off 2: 4-1

Een verplichte overwinning van Messed Up tegen het nog puntloze tweede team van UC Face Off. Door de overwinning blijven de Enschedese studenten op de gedeelde derde plaats staan, met weinig perspectief op de tweede plek.

IJshockey

Studentencompetitie: Slapping Studs – Thor Amsterdam: 6-7 (2-4, 2-2, 2-1)

Een vervelende nederlaag voor de Studs, dat de gevolgen van een slechte 1e periode uiteindelijk pijnlijk terug zag in de eindstand. Door de nederlaag verliezen de ijshockeyers de aansluiting met de top, al kan er in december weer goede zaken gedaan worden tegen het nog puntloze Hijs Hokij Den Haag Fire Birds.

Pool

3e klasse Oost 1: Longshot – Stoottroepen: 1-5

Een solide overwinning voor de Stoottroepen tegen het nog puntloze Longshot. Door de ruime overwinning kunnen de Stoottroepen nog hopen op een topnotering, maar dan dienen de studenten hun overige twee wedstrijden tegen de koplopers te winnen.

Voetbal (veld)

Dames, 4e klasse 3: Drienerlo 1 – Enter Vooruit 1: 5-0

Wederom een simpele overwinning van de voetbaldames, die momenteel in uitstekende vorm verkeren. Doordeweeks werd de bekerwedstrijd uit bij Bornerbroek ruim gewonnen (1-4), zaterdag bleek Enter Vooruit een gewillig slachtoffer. Door de overwinning heeft de ploeg nog steeds evenveel verliespunten als koploper Mariënberg, maar met een wedstrijd minder gespeeld.

Heren, 3e klasse D: Oranje Nassau 1 -Drienerlo 1: 3-2

Uit in Almelo verging het de Drienerlo-heren een stuk minder. Ondanks een vroege 1-0 voorsprong, bleek nummer 2 Oranje Nassau toch te sterk voor de studenten. Een late tegentreffer (3-2) mocht uiteindelijk niet meer baten.

Voetbal (zaal)

Heren, Hoofdklasse G: Drienerlo 1 – Hoekje/Toyota Oldenzaal 1: 1-1

Een vervelend en onnodig puntverlies voor de zaalvoetballers van Drienerlo. Hekkensluiter Hoekje/Toyota uit Oldenzaal pakte in Enschede pas haar 5e punt uit 9 wedstrijden bij nummer 2 Drienerlo, dat hierdoor definitief de aansluiting met de koploper verliest.

Volleybal

Dames, promotieklasse A: Saasveldia 1 – Harambee 1: 4-0 (25-15, 25-19, 25-15, 25-13)

Na twee overwinningen op rij toch weer een nederlaag voor de volleybaldames, dat het tegenstander en koploper Saasveldia geen moment moeilijk kon maken. Door de goede resultaten van de afgelopen twee weken heeft de ploeg wel een buffer opgebouwd met de rode lantaarn.

Heren, 3e divisie A: WSV 1 – Harambee 1: 0-4 (15-25, 14-15, 20-25, 20-25)

De heren vergaat het momenteel een stuk beter. Ditmaal bleek hekkensluiter WSV geen partij voor de volleyballers, die momenteel op een mooie tweede plaats staan. Volgende week volgt waarschijnlijk een grotere uitdaging, dan nemen de heren het op tegen subtopper Hevo uit Heino.

Waterpolo

Heren, 2e klasse B: De Veene 3 – Piranha 1: 2-9

De Piranha-heren blijven het uitstekend doen in de competitie. Ditmaal was De Veene uit Almelo geen partij voor de studenten, die door de overwinning op een tweede plaats blijven staan. Volgende week spelen de waterpoloërs het thuis op tegen stadsgenoot EZC 3, dat evenveel verliespunten heeft.