Harambee heeft meest veelzijdige sporters

| Peter Wolbers

Na acht sporten weten de deelnemers aan het lustrumsporttoernooi eindelijk welke van de negen verenigingen de meest veelzijdige sporters kent. Harambee maakte uiteindelijk in de laatste sport (judo) het verschil en pakte zo de titel.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

De volleyballers kregen donderdagavond op het afsluitende lustrumfeest de beker voor de winnaar uit handen van rector Ed Brinksma.

Het lustrumtoernooi kende vier wedstrijddagen, twee in oktober en twee in november. Op het programma stonden basketbal, handbal, tennis, volleybal, atletiek, badminton, zaalvoetbal en judo. Tafeltennisvereniging Thibats deed ook mee, maar in die discipline werd niet gestreden.

Na de eerste wedstrijddag (basketbal en handbal) was het niet verrassend dat Arriba (basketbal) en Cabezota (handbal) samen aan de leiding gingen. Beide verenigingen wonnen hun eigen sport en pakten bovendien een mooie vierde plaats op de andere sport.

Verschuivingen

Na de tweede wedstrijddag (tennis en volleybal) vonden er verschuivingen plaats. Drienerlo (voetbal) pakte bij beide sporten een tweede plek en Harambee (volleybal) won haar eigen sport, en pakte een vierde plaats bij tennis (gewonnen door de tennissers van Ludica). Cabezota zakte door mindere resultaten weg, waarna het toernooi na de eerste week twee verenigingen op de eerste plaats kende: Harambee en Arriba.

In november hervatten de verenigingen het toernooi weer met atletiek en badminton. Ook deze sporten werden gewonnen door de ‘thuisvereniging’ (respectievelijk Kronos en DIOK), maar Harambee presteerde wederom sterk met een tweede en derde plaats. Enkel Arriba kon in het spoor blijven van de volleyballers, door onder andere tweede te worden bij het badminton.

Beslissing bij judo

Op de slotdag (zaalvoetbal en judo) was het duidelijk dat de strijd om de titel tussen Harambee en Arriba zou gaan. Arriba wist het verschil van twee punten al bij het zaalvoetbal te overbruggen door zelf de tweede plaats te pakken, terwijl Harambee niet verder kwam dan de vijfde plek.

De beslissing zou uiteindelijk vallen bij het judo, waar drie verenigingen niet meer aan deelnamen. Door de winst van Arashi bij het judo werden alle sporten gewonnen door hun eigen vereniging.

Belangrijker was of Arriba het verschil van één punt vast kon houden. Helaas voor de basketballers, pakte Harambee de tweede plaats en werd Arriba vierde. Door dit resultaat sprongen de volleyballers weer over Arriba heen en pakten zij de titel met het minieme verschil van één punt.

Op de derde plaats eindigde uiteindelijk Ludica, dat profiteerde van de afwezigheid van onder andere Drienerlo en Cabezota bij het judo.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.