Puzzel je het borrelhok uit

| Mart Rozema

Met een week vol activiteiten viert studievereniging Abacus (technische wiskunde) haar negende lustrum. Maandag stond de Escape Room op het programma, waarbij deelnemers door middel van het oplossen van puzzels zichzelf moesten bevrijden uit de kamer van Abacus en het borrelhok.

Photo by: Arjan Reef

In groepjes konden de leden zich aanmelden, met als doel een groepsgenoot te bevrijden die werd opgesloten in het borrelhok. Hoewel het borrelhok een prima plek lijkt om opgesloten te zitten als student was het wel de bedoeling dat je zo snel mogelijk werd bevrijd. Om naar buiten te komen moesten deelnemers onder andere legpuzzels en sudoku’s maken, vragen beantwoorden en aanwijzingen zoeken.

Tussen de puzzelende studenten licht Albert Leijenhorst (24) van de lustrumcommissie het concept toe: ‘Om de deelnemer uit het borrelhok te bevrijden moet een viercijferige code worden ontrafeld. Zo staat er bijvoorbeeld een rekensom op de achterkant van een legpuzzel, die naar een van de cijfers leidt. Maar om het extra moeilijk te maken zijn de puzzelstukken verspreid over beide kamers. De som moet worden achterhaald door middel van communicatie met een walkietalkie.’ Het snelste groepje wist de opgesloten groepsgenoot in 42 minuten te bevrijden.

De Escape Room is onderdeel van een reeks lustrumactiviteiten die lopen van afgelopen vrijdag tot en met aankomenden donderdag. Leijenhorst: ‘Het thema van vandaag is ‘battle of the sexes’. Straks is er voor de mannen een ‘High Beer’, en voor de vrouwen een ‘High Wine’. Ook het avondeten vindt gescheiden plaats, waarbij mannen en vrouwen elk hun eigen menu hebben. Vervolgens zullen zij elkaar weer ontmoeten bij het cabaret die avond. Verder staan er onder andere een wereldrecordpoging bekertjespiramide bouwen en een (afsluitend) gala op het programma.’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.