Handbalsters pakken eerste zege van het seizoen

| Peter Wolbers

De handbalsters van Cabezota hebben de eerste 3 punten van de competitie binnen. Thuis werd het tegen D.H.V. uit Delden in een wedstrijd die zelden spannend was 23-17. Ondanks de overwinning blijft Cabezota voorlopig op de laatste plek staan.

Photo by: Arjan Reef

De dames van Cabezota gingen op zondagochtend aardig van start, maar konden in eerste instantie geen afstand nemen van D.H.V. Even leek de uitploeg zelfs door te drukken, door van 2-1 achter 3-4 voor te komen. Verder dan dat liet Cabezota het echter niet komen. Op 5-4 kreeg een speelster van D.H.V. een tijdstraf, waar de thuisploeg van kon profiteren.

Mede door een toegekende strafworp stond de thuisploeg vlak voor rust op een comfortabele 9-6 voorsprong en leek er geen vuiltje aan de lucht. Een tijdstraf voor Cabezota zorgde er echter voor dat de studentes de voorsprong niet verder uitbreidden, al liep de ploeg ook niet tegen een tegentreffer aan. Na de tijdstraf pakte Cabezota het goede spel snel weer op. De ploeg ging rusten met een 11-6 tussenstand.

In de tweede helft schoot de ploeg uit de startblokken en al snel werd de voorsprong uitgebreid tot 7 treffers. Vanaf dat moment was de wedstrijd vrijwel gelopen en konden de handbalsters voor het eerst deze competitie comfortabel de wedstrijd uitspelen. De ploeg behield de rust en het overzicht in haar aanvallen en bleef verdedigend vrij eenvoudig overeind. D.H.V. kon niet meer en Cabezota hoefde niet meer, waarna de wedstrijd uiteindelijk resulteerde in een mooie en verdiende 23-17 overwinning.

Nieuw team

Speelster Madelynn Wanschers (20) was blij met de overwinning: ‘We speelden goed vandaag, we kunnen tevreden zijn met het spel. Het weinige aantal wissels maakte het wat zwaarder, maar we hebben verdiend gewonnen.’

Een verklaring waarom het vandaag wel lukte en de eerste vijf wedstrijden niet, had Wanschers ook: ‘We hebben een vrij nieuw team, maar we raken inmiddels wat meer op elkaar ingespeeld. Er is meer samenwerking in het veld, iets wat je terugziet in het spel vandaag. Dat we nu eindelijk wel winnen, daar ben je natuurlijk blij en tevreden mee.’

Overige sportuitslagen

Handbal

Heren, Poule NO 1: Borhave 1 – Cabezota 1: 25-18

De heren van Cabezota konden helaas hun goede vorm van de laatste twee weken niet omzetten in een resultaat tegen koploper Borhave. Mede door het verlies zakken de handballers nu op doelsaldo naar een 3e plek. Volgende week speelt Cabezota thuis tegen het nog puntloze Bentelo.

Hockey

Dames, 3e klasse:Drienerlo 1 – Doetinchem 1: 0-3

Nummer 2 in de competitie Doetinchem bleek zondag een maatje te groot voor de dames van DHC. Thuis op de campus werd het 0-3 voor de uitploeg. Volgende week spelen de hockeysters in en tegen mede-middenmoter Almelo.

Heren, 3e klasse: Drienerlo 1 –Quick Stick 1: 4-3

Een nipte overwinning voor de heren van DHC tegen Quick Stick uit Heerenveen. Door de overwinning nemen de hockeyers meer afstand van de degradatiezone en kan er langzaam naar de subtop gekeken worden. Ook de heren spelen volgende week in en tegen Almelo, dat bij de heren 4e staat.

Korfbal (zaal)

Poule 3F: DOS-WK 1 – Vakgericht 1: 15-10

Een spijtige nederlaag voor de korfballers van Vakgericht. Met een overwinning hadden de studenten na 2 wedstrijden de koppositie kunnen pakken, maar door de nederlaag staat het team nu een-na-laatste.

Volleybal

Dames, promotieklasse A: Harambee 1 – Twente ’05 2: 3-1 (25-22, 25-16, 25-23, 21-25)

De dames van Harambee hebben de smaak te pakken. Werd vorige week na 4 nederlagen de eerste winstpartij geboekt, vandaag werd er ook thuis voor het eerst gewonnen. Stadsgenoot Twente ’05 werd al na 3 sets verslagen, waarna de vierde set voor het extra punt helaas nog wel verloren ging. Volgende week kan Harambee proberen haar goede vorm door te zetten tegen nummer 2 Saasveldia.

Heren, 3e divisie A: Harambee 1 – Favorita 1: 4-0 (26-24, 25-17, 25-19, 25-19)

Een prachtige overwinning voor de heren van Harambee, dat enkel in de 1e set wat te duchten had van tegenstander Favorita uit Dinxperlo. Door de ruime winst stijgen de volleyballers naar de 4e plaats en kan er zelfs verder naar boven gekeken worden, zeker gezien de volgende wedstrijd: uit tegen hekkensluiter WSV.

Waterpolo

Heren, 2e klasse B: Piranha 1 – De Mors 4:6-3

Een mooie overwinning voor Piranha tegen subtopper De Mors. De heren waterpoloërs staan momenteel op een fraaie tweede plaats, al heeft nummer 3 De Grunte wel twee wedstrijden minder gespeeld. Volgende week speelt Piranha uit in Almelo tegen De Veene.