Valorisatiebeurs voor jonge UT-spin-off Open HealthHub

| Paul de Kuyper

UT-spin-off Open HealthHub krijgt een valorisatiebeurs van circa 25 duizend euro van Commit, een onderzoeksprogramma voor ICT-projecten. De in september opgerichte start-up verzamelt ‘verborgen data’ van zorgverzekeraars en zorgaanbieders waarmee consumenten hun keuze voor een verzekering kunnen bepalen.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

Open HealthHub wil zorgdata bundelen. Informatie van verzekeraars en zorgaanbieders is nu erg versnipperd’, aldus Victor de Graaff (foto), een van de oprichters van de start-up.

Vergelijkingswebsites kunnen de data die Open HealthHub verzamelt, gebruiken om consumenten voor te lichten over verschillende verzekeraars. Deze zorgvergelijkers kunnen bijvoorbeeld op een rijtje zetten met welke ziekenhuizen elke verzekeraar contracten heeft voor bepaalde behandelingen. Nu staat die informatie alleen op de website van de verzekeraar zelf en kun je moeilijk de verschillen zien tussen verzekeraars.

De UT-spin-off verzamelt de data met behulp van een scraper, een tool die het web afspeurt naar alle informatie. De Graaff ontwikkelde die scraper voor zijn promotieonderzoek aan de UT.

De valorisatiebeurs voor Open Health is bedoeld voor de verdere ontwikkeling van de tool om zorgdata van het web te 'schrapen'. Subsidieverstrekker Commit is een publiek-privaat onderzoeksprogramma van de Nederlandse overheid voor ICT-projecten.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.