Succes UT-studenten bij NSK schaatsen

| Peter Wolbers

Het NSK Afstanden werd dit jaar georganiseerd door studentenschaatsvereniging D.S.V. de Skeuvel. Met onder andere een gouden medaille bij de dames en twee bronzen medailles bij de heren voor UT-studenten, kon het thuispubliek op de IJsbaan Twente meerdere malen juichen.

Photo by: Arjan Reef

Zaterdag viel op de 5.000 meter bij de heren al vrijwel direct het eerste grote UT-succes te noteren. Skeuvel-lid Niels Leliveld (technische bedrijfskunde) pakte met een derde plek knap de bronzen medaille op de 5.000 meter, de op een na langste afstand.

Maaike Laagland wist op de 1.500 meter net geen podiumplek te bemachtigen. Laagland, studente biomedische technologie, was begin deze maand nog actief op het grote NK Afstanden in Thialf, waar ze 23e werd. Op het toetje van de zaterdagavond zorgde studiegenoot Jelle Harbers voor de tweede UT-medaille van de dag. Op de 1.000 meter pakte hij de bronzen medaille.

Goud op 500 meter

Op zondag volgde er al snel nieuw succes. Laagland, die de dag ervoor in de 1e 500 meter al sterk reed, snelde in de tweede rit naar het goud en zorgde daarmee voor de enige UT-titel van het weekend.

Bij de heren werd Skeuvel-lid Marijn Zwier tiende op de 500 meter. Ook op de 3.000 meter kon Skeuvel niet stunten met een medaille: Sieta van Leeuwe, student werktuigbouwkunde, kwam niet verder dan een zesde plek.

Niels Leliveld nam zijn goede vorm van de vorige dag mee en dook knap onder de 2 minuten op de 1.500 meter: 1.59,78. Met deze tijd eindigde hij als vijfde op de schaatsmijl. Op het einde van het NSK, de 1.000 meter bij de dames, toonde Laagland nog eenmaal haar kwaliteiten, maar tot een medaille leidde dit uiteindelijk niet.

Goed toernooi

Met uiteindelijk negen top 10-noteringen over negen afstanden, kan de UT terugkijken op een geslaagd toernooi. Ook organisator Job Oude Vrielink van Skeuvel was te spreken over de organisatie: ‘Dit was een goed toernooi voor ons en is wat ons betreft ook zeker voor herhaling vatbaar.’


Overige sportuitslagen

Badminton

4e divisie, afdeling 7: D.B.V. DIOK 1 – Zwolsche B.C. 1: 4-4

DIOK heeft de Zwolsche B.C. knap het eerste puntverlies van de competitie toegebracht. In een spannende wedstrijd viel de beslissing uiteindelijk bij de laatste gemengd dubbel, die soeverein naar de thuisploeg ging. Over twee weken nemen de badmintonners het op tegen middenmoter IJsselstad B.C.

Basketbal

1e klasse B: D.B.V. Arriba 1 – Peatminers 1: 105-56

Een monsterzege voor de basketballers van de UT, dat tot zover nog maar eenmaal heeft verloren en op doelsaldo aan kop gaat. Middenmoter Peatminers had in de sporthal van de UT geen schijn van kans tegen Arriba, dat het over twee weken opneemt tegen subtopper Kikkers.

Floorball

1e divisie: UFC Groningen 1 – Messed Up 1: 3-4

Een belangrijke overwinning in de strijd tegen degradatie voor Messed Up. Met de zege naderen de floorballers van de UT de tegenstander uit Groningen tot op 3 punten. Over twee weken speelt Messed Up tegen hekkensluiter UC Face Off uit Den Haag.

Handbal

Heren, Poule NO 1: HerculesHgl./HHV Donar 1 – Cabezota 1: 19-24

Een nipte uitoverwinning voor de heren van Cabezota tegen het nog puntloze Donar. Volgende week staat een uitdaging op het programma: dan nemen de handballers het op tegen koploper Borhave.

Dames, 2e klasse NO 2A: B.W.O. 2 – Cabezota 1: 30-13

De dames van Cabezota wisten helaas wederom niet te winnen. Koploper B.W.O. was ruim te sterk voor hekkensluiter en het nog puntloze Cabezota. Volgende week nemen de dames het thuis op tegen middenmoter D.H.V. uit Delden.

Hockey

Heren, 3e klasse: Flevoland 1 – DHC Drienerlo 1: 6-3

Nummer 2 van de competitie Flevoland bleek een maatje te groot voor DHC, dat zich momenteel in de middenmoot terugvindt. Volgende week speelt DHC tegen Quick Stick uit Heerenveen, dat in punten gelijk staat met de UT-hockeyers.

Dames, 3e klasse: Epe 1 – DHC Drienerlo 1: 4-1

Een spijtige nederlaag voor de hockeydames. Dankzij het verlies komt Epe op 4 punten van DHC, dat inmiddels langzaam naar beneden moet kijken en snel punten moet gaan pakken, wil het degradatiezorgen ontwijken. Volgende week is nummer 2 Doetinchem thuis de tegenstander.

Korfbal (zaal)

3e divisie F: Vakgericht 1 – HKC 1: 10-9

In de eerste wedstrijd van de zaalcompetitie heeft Vakgericht meteen goede zaken gedaan. In een spannende wedstrijd werd gewonnen van HKC uit Hengelo. Volgende week spelen de korfballers tegen DOS-WK uit Enschede, dat haar eerste wedstrijd met dezelfde cijfers won.

Voetbal (veld)

Heren, 3e klasse D: Drienerlo 1 – Quick’20 1: 5-1

Een eenvoudige overwinning voor Drienerlo, dat de laatste 4 thuiswedstrijden alles won. Degradatiekandidaat Quick’20 bleek op het Bastilleveld toch een maatje te klein voor de voetballers van de UT, dat momenteel in de subtop bivakkeert.

Dames, 4e klasse 3: Drienerlo 1 – ST EMMS/Lutten 1: 5-0

Een simpele overwinning voor de dames van Drienerlo, dat met de zege ongeslagen blijft in de competitie. Bij rust stond er al een ruimte 3-0 op het bord, waarna in de 2e helft het klusje verder werd geklaard. De eerstvolgende wedstrijd voor de dames is in de beker tegen Bornerbroek, dat een klasse lager speelt.

Voetbal (zaal)

Heren, Hoofdklasse G: Sparta Enschede 1- Drienerlo 1: 3-3

Koploper Drienerlo lijdt spijtig puntverlies uit tegen subtopper Sparta. Mede door het gelijkspel hier en het gelijkspel vorige week tegen degradatiekandidaat Eibergen, kan concurrent ESA bij winst langszij komen.

Volleybal

Heren, 3e divisie A: Team Webton Hengelo 2 – Harambee 1: 0-4 (20-25, 24-26, 21-25, 24-26)

Een tweede overwinning op rij voor Harambee 1, dat in één week 10 punten heeft gehaald. De heren volleyballers staan nu op een 4e plek en kunnen de winstreeks komende week voortzetten tegen subtopper Favorita.

Dames, promotieklasse A: KuipersFlevoll 1 – Harambee 1: 1-3 (22-25, 21-25, 20-25, 25-23)

Eindelijk winst voor de dames van Harambee. De volleybalsters waren nog zonder zege, maar tegen subtopper Flevoll wisten de dames de overwinning al in 3 sets binnen te halen. Komende week speelt Harambee tegen middenmoter Twente ’05.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.