'Weinig drugsproblemen UT-studenten'

| Paul de Kuyper

Onder Twentse studenten is weinig sprake van problematisch drugsgebruik, zeggen hulpverleners. Tactus Verslavingszorg ziet meer UT-studenten die kampen met alcoholproblemen dan met overmatig gebruik van xtc, cannabis of paddo’s.

Photo by: StockXchng | Chris Holder

Preventiemedewerker Bert Wolbrink van Tactus zegt in UT Nieuws Magazine van november dat hij afgelopen drie jaar ongeveer twintig UT-studenten heeft geholpen. ‘Maar ik heb het vermoeden dat er bij meer studenten wat speelt.’

Uit een onderzoek in Rotterdam blijkt dat een op de drie studenten ervaring heeft met het gebruik van harddrugs. En het Trimbos-instituut constateert dat hoogopgeleiden vaker alcohol, paddo’s, lsd en lachgas gebruiken dan laagopgeleiden.

Volgens Wolbrink hadden de UT-studenten die hij hielp voornamelijk alcoholproblemen. ‘Dat is waarschijnlijk vooral te wijten aan het bruisende vrijetijdsleven van studenten. Een kleine groep heeft problemen met cannabis, xtc of een combinatie van beide. Studenten gebruiken xtc meestal niet met zo’n regelmaat dat het problematisch wordt.’

In UT Nieuws Magazine van november vertellen UT-studenten over hun ervaringen met drugs en komen hulpverleners aan het woord. Ook legt een student uit hoe je online drugs kunt kopen op de ‘onderwereld van het web’.