Volleybalsters verliezen voor vierde keer op rij

| Peter Wolbers

Het seizoen verloopt voor de dames van Harambee vooralsnog dramatisch. De eerste drie competitiewedstrijden gingen verloren en ook vrijdagavond wisten de dames hun wedstrijd niet te winnen. Tegenstander Ecare Apollo 8 was met 0-4 (22-25, 20-25, 20-25, 23-25) te sterk.

Photo by: Arjan Reef

De dames van Harambee begonnen nog goed aan de wedstrijd. Vroeg in de eerste set werd een kleine voorsprong gepakt, maar tegenstander Apollo uit Borne boog de stand al snel in haar voordeel om. Richting het eind van de set herpakte Harambee zich echter knap. De thuisploeg kwam van 3 punten achterstand terug tot 17-17 en plots leek de set voor het grijpen.

Apollo liet Harambee echter niet verder komen, zette even aan en stond opeens weer zes punten voor. De studentes kwamen nog wel enkele punten terug, maar de set ging toch met 22-25 naar de dames uit Borne.

In de tweede set was het scoreverloop omgekeerd. Apollo kwam al snel op voorsprong, waarna de thuisploeg de achterstand omzette in een kleine voorsprong. Maar waar Harambee in de 1e set na 17-17 niet kon doordrukken, lukte Apollo dat in de tweede set bij dezelfde stand wel.

In de derde set kwam Harambee er vrijwel niet meer aan te pas. Een achterstand in het begin van de set werd nog weggewerkt, maar de kleine voorsprong die de uitploeg daarna pakte werd niet meer weggegeven. In de slotfase liep Apollo nog verder uit en pakte het ook de derde set met 20-25.

Hoewel de wedstrijd al verloren was, kon winst in de vierde set een punt opleveren voor het nog puntloze Harambee. Met een vroege voorsprong leek de thuisploeg daar ook vol voor te gaan. Bij 19-17 leek Harambee goed op weg om de eer te redden. Apollo kende echter geen genade en sloeg in het slot alsnog hard toe: 23-25.

Team in opbouw

Speelster Kathy Jansen was natuurlijk teleurgesteld: ‘Het is jammer dat we zo van onze aartsrivaal verliezen. Dit is toch een van de wedstrijden van het jaar.’

Hoewel geen enkele set werd gewonnen, bleef Harambee elke set lang bij. Waarom het steeds in het slot toch misging weet Jansen ook niet precies: ‘We zijn een team in opbouw en werken nog aan het spel. Wellicht denken we op de beslissende momenten te veel na en gaat het daarom mis.’

Ondanks de meer dan stroeve competitiestart heeft Jansen toch vertrouwen in de rest van het seizoen: ‘Er komen straks weer wat spelers terug en dat zal ons vertrouwen goed doen.’

Overige sportuitslagen

Badminton

4e divisie, afdeling 7: D.B.V. DIOK 1 – Leeuwarder BC 2: 8-0

Een prachtige ‘clean sweep’ voor DIOK. De hekkensluiter uit Leeuwarden was totaal geen partij voor de badmintonnende studenten, die met deze overwinning momenteel de derde plek bezetten in de competitie. Volgende week staat de wedstrijd tegen het nog ongeslagen Zwolsche B.C. op het programma.

Basketbal

1e klasse B: BV Orca’s 2 – D.B.V. Arriba 1: 46-74

Wederom een overwinning voor de basketballers van de UT. Hekkensluiter Orca’s uit Urk wist geen vuist te maken tegen Arriba, dat door de overwinning nu aan kop gaat. Volgende week neemt Arriba het op tegen middenmoter Peatminers.

Hockey

Dames, 3e klasse: DHC Drienerlo 1 – HCHN 1: 5-0

Ook de hockeydames namen het dit weekend op tegen de hekkensluiter. HCHN uit Nijverdal moest er met 5-0 aan geloven, waardoor Drienerlo afstand neemt van de degradatiestreep. Volgende week is mede-middenmoter Epe de tegenstander en kunnen de hockeydames goede zaken doen in de stand.

Heren, 3e klasse: DHC Drienerlo 1 – Steenwijk 1: 7-3

Ook de hockeyheren wonnen hun wedstrijd dit weekend. Na de nederlaag vorige week, herstelde DHC zich knap door thuis ruim te winnen van Steenwijk, dat voor deze wedstrijd nog in punten gelijk stond. Subtopper Flevoland is volgende week de tegenstander, DHC speelt dan uit.

Pool

3e klasse Oost 1: Nog steeds geen idee? – Stoottroepen: 4-2

De eerste nederlaag voor de poolers van de Stoottroepen. Koploper Nog steeds geen idee? pakte ondanks een 0-2 achterstand toch de volle winst, waardoor het flink afstand neemt van de rest van de teams. De Stoottroepen blijven ondanks de nederlaag tweede staan.

Voetbal (veld)

Heren, 3e klasse D: RKSV 1 – Drienerlo 1: 2-1

Een vervelende nederlaag voor Drienerlo in de strijd om promotie. Middenmoter RKSV uit Rijssen was nipt te sterk voor de voetballers uit Enschede. Een zesde plek is momenteel de huidige positie voor de studenten.

Dames, 4e klasse 3: Marienberg 1 – Drienerlo 1: 2-2

In een spannende wedstrijd tegen medekoploper Marienberg heeft Drienerlo in blessuretijd een punt gered. Mede hierdoor blijft Drienerlo tot nu toe net als Marienberg ongeslagen en doet het volop mee in de strijd om de titel.

Voetbal (zaal)

Heren, Hoofdklasse G: TFC/Three Musketeers 1 – Drienerlo 1: 2-9

De zaalvoetballers van Drienerlo doen het tot nu toe uitstekend dit seizoen. Met alweer de vijfde overwinning op rij staan de studenten op een mooie tweede plek. Woensdag staat de wedstrijd tegen Eibergen op het programma, dat momenteel op de voorlaatste plaats staat.

Volleybal

Heren, 3e divisie A: Harambee 1 – DeVolCo’88 1: 4-0 (25-16, 25-23, 25-18, 25-18)

Waar de dames niet wisten te winnen, deden de volleybalheren dat wel en overtuigend ook. Hekkensluiter DeVolCo’88 uit Deventer bleek totaal geen partij voor de volleyballers van Harambee, die momenteel stevig in de middenmoot staan.