Drienerlo wint thuis weer met grote cijfers

| Peter Wolbers

Na de monsteroverwinning op Achilles twee weken eerder, moest zaterdag ook Juliana ’32 uit Hengelo er aan geloven. Op het campusterrein maakte vv Drienerlo met 8-2 gehakt van de middenmoter.

Photo by: Arjan Reef

Het zag er in het begin niet naar uit dat de Enschedese studenten een makkelijke middag tegemoet zouden gaan. De uitploeg was gevaarlijk in de omschakeling en hield het achterin redelijk dicht. In de dertiende minuut kwam Juliana ’32 na een aanval over links op een verdiende voorsprong: 0-1.

Actie

Van slag door de vroege tegentreffer was Drienerlo niet. Een vlammend afstandsschot, enkele minuten later, ging nog voorlangs, maar na een mooie individuele actie van Gabi Maduro stond de gelijkmaker op het bord. Gesterkt door het doelpunt zocht Drienerlo meer de aanval en nadat de uitploeg nog wel de lat raakte, maakten de studenten al snel de 2-1 en 3-1.

Effectief

Na rust ging Drienerlo verder met het goede spel, maar vergat te scoren. Hierdoor bleef Juliana ’32 uitzicht houden op resultaat en na de plotselinge 3-2 in de 65e minuut leek dat resultaat zelfs binnen handbereik. Heel lang kon de uitploeg niet genieten van de aansluitingstreffer, want enkele minuten later maakte Stijn de Vrijer knap de 4-2, waarna Drienerlo nauwelijks nog tegenstand kende. Na enkele gemiste kansen, werd Drienerlo in de slotfase alsnog effectief. Een kwartier voor tijd leidde een vloeiende aanval tot de 5-2, waarna ook de 6-2 en 7-2 uit mooie combinaties voort kwamen. In de slotminuut van de wedstrijd zorgde Arjan Baan bij zijn rentree nog voor het toetje: 8-2.

Uitblinker

Een van de uitblinkers aan de kant van de thuisploeg was David van der Meijden, die bij de helft van de Drienerlo-goals betrokken was. ‘Juliana begon goed aan de wedstrijd en kwam ook verdiend op 1-0. Gelukkig maakte Gabi na een mooie solo al snel de gelijkmaker, waarna we uitlopen naar 3-1. Dan verwacht je na rust eigenlijk nog best een lastige wedstrijd, maar dat viel gelukkig mee. Na die 3-2 van hun weet je dat je rustig moet blijven en gewoon zelf moet scoren en dat deden we vandaag ook.’

Overige sportuitslagen

Badminton

4e divisie, afdeling 7: BC GO! 3 – D.B.V. DIOK 1: 2-6

Een prima overwinning voor de badmintonners van DIOK. Na de afgelopen twee wedstrijden puntverlies te hebben geleden, was de winst meer dan welkom en met dit resultaat werd daar ook aan voldaan. Momenteel staat DIOK derde achter Drachten BC en Zwolsche BC, die beiden nog zonder puntverlies zijn.

Basketbal

1e klasse B: D.B.V. Arriba – Twente Buzzards: 104-51

Een monsteroverwinning voor de basketballende studenten van Arriba. De Buzzards uit Hengelo maakten in het Sportcentrum geen schijn van kans en door dit resultaat vindt Arriba zich momenteel terug op de derde plaats.

Floorball

1e divisie: Blue Falcons 1 – Messed Up 1: 5-0

De floorballers van de UT zijn tegen hun derde nederlaag van de competitie aangelopen. Tegen de Blue Falcons uit Delft was Messed Up ditmaal niet opgewassen. Zonder zelf ook maar een goal te maken, moest de ploeg zonder punten huiswaarts keren.

Handbal

Dames, 2e klasse NO 2A: Combinatie ’64 2 – Cabezota 1: 19-11

De dames van Cabezota zijn na drie wedstrijden nog steeds zonder punten. Na eerdere nederlagen tegen W.H.C. en D.S.V.D. was ditmaal ook Combinatie ’64 uit Losser te sterk voor Cabezota.

Hockey

Dames, 3e klasse: Apeldoorn 1 – DHC Drienerlo 1: 5-1

De hockeydames van DHC blijven vooralsnog in het rechterrijtje bivakkeren. Met drie nederlagen uit vijf wedstrijden, zal de ploeg voorlopig naar beneden moeten kijken. Apeldoorn, op de tweede plek, was zondag de studentes met duidelijke cijfers de baas.

Pool

3e klasse Oost 1: TheEight Team – De Stoottroepen: 2-4

De poolers van de stoottroepen doen tot nu toe goede zaken in de competitie. Ook hun tweede wedstrijd werd met 4-2 gewonnen. Ditmaal was The Eight Team uit Ommen het slachtoffer. Vanavond staat de topper tegen Nog steeds geen idee?, dat ook nog zonder puntverlies is, op het programma.

Turnen

NSTC1, Wageningen

Met een recordafvaardiging van 26 deelnemers heeft Linea Recta prima resultaten behaald bij de meerkampwedstrijd in Wageningen. Bij de eerste turncompetitie van het collegejaar haalde de turnvereniging liefst drie medailles binnen. Evelien Brands haalde knap zilver bij de Dames 2, terwijl Aukie Hooglugt en Anne Reesink beiden brons binnensleepten bij respectievelijk Heren 3 en Dames 6.

Voetbal (veld)

Dames, 4e klasse 3: Drienerlo 1 – ST Lemele/Lemelerveld 1: 6-3

Een slechte eerste helft van de Drienerlo-dames zorgde voor een 1-3 achterstand bij rust. In de tweede helft werd echter een stuk beter gespeeld en werd de achterstand in 30 minuten omgetoverd tot de 6-3 eindstand.

Voetbal (zaal)

Beker: Drienerlo 1 – ZVV Sparta/De Laak 2: 4-2

Een mooi resultaat in de laatste bekerwedstrijd van de poule voor de studenten van Drienerlo. Met deze overwinning en de eerdere resultaten, zijn de zaalvoetballers eerste geworden in de poule en kwalificeren ze zich daarmee voor de volgende ronde.

Volleybal

Heren, 3e divisie A: Rivo Rijssen 2 – Harambee 1: 3-2 (25-23, 24-26, 20-25, 25-15, 15-12)

Een 1-2 voorsprong in sets bleek niet genoeg om de winst binnen te slepen. In Rijssen was Rivo uiteindelijk net te sterk voor de volleyballers van Harambee. Een vervelende nederlaag tegen een team dat nu in punten bijna gelijk staat.