Lustrum sportverenigingen van start

| Peter Wolbers

Na een jaar voorbereiding, gaat vanavond het lustrumtoernooi van negen sportverenigingen van start. Studenten van de deelnemende sportclubs nemen het tegen elkaar op in sporten die ze normaal niet beoefenen. Ook aankomende donderdag staat in het teken van de vijftigste verjaardagen van de sportverenigingen.

Photo by: Arjan Reef

Basketbal en handbal staan vanavond op het programma. Evelien Dam zit in de organiserende commissie en vertelt. ‘Er zijn negen clubs die mee doen, namelijk Arashi, Arriba, Cabezota, DIOK, Drienerlo, Harambee, Kronos, Ludica en Thibats. Hoewel het idee van UT-studenten die tijdens een toernooi andere sporten beoefenen niet nieuw is (in de jaren zeventig was er een ‘vijf sporten gaan vreemd-toernooi’, red.), is een dergelijke samenwerking tussen verenigingen vrij uniek.’

Het toernooi kent bij elke sport een rangschikking van één tot en met negen waarna de vereniging met de minste punten als winnaar wordt uitgeroepen.

In donderdag zijn er ook nog twee toernooidagen. Op 20 november, een dag na het slot van het toernooi, is er een sportfeest voor alle verenigingen en de prijsuitreiking.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.