Zaalvoetballers doen goede zaken

| Peter Wolbers

De zaalvoetballers van Drienerlo deden goede zaken in de bekerronde. In de tweede poulewedstrijd zetten de heren Excelsior ’31 uit Rijssen opzij. Na het eerdere gelijkspel tegen SVI staan de futsallers nu op een gedeelde eerste plek.

Drienerlo, dat een klasse lager speelt dan Excelsior ’31 (momenteel koploper in de topklasse), kende een redelijke start. Zonder zelf groots te spelen stond er bij rust een 2-0 voorsprong op het bord. Na rust werd het missen van kansen van Excelsior ’31 wederom afgestraft en liep Drienerlo uit naar 5-0 en uiteindelijk 7-4.

Op 22 oktober spelen de zaalvoetballers thuis de laatste poulewedstrijd. Bij winst op tegenstander ZVV Sparta/De Laak plaatst Drienerlo zich knap voor de volgende ronde.

Overige sportuitslagen

IJshockey

Studentencompetitie:Radboud Saints – Slapping Studs: 8-10 (2-4, 3-3, 3-3)

De ijshockeyers van de Slapping Studs wonnen ook hun tweede wedstrijd van de competitie. In Nijmegen werd het tegen de Radboud Saints 8-10. De Saints, die de afgelopen editie van het NSK nog wonnen, kwamen in de eerste periode al snel 0-4 achter en kwamen die klap uiteindelijk niet meer te boven.

De volgende wedstrijd van de Studs is 2 november, thuis tegen de Icehawks uit Eindhoven.

Voetbal (veld)

Dames, beker: Drienerlo 1 – DES 1: 6-0.

Een mooie overwinning voor de dames van Drienerlo in de eerste bekerronde. Al na tien minuten stond er een 2-0 voorsprong op het bord en zaten de Enschedese voetbalsters op rozen. Voor rust werd het zelfs 3-0 en 4-0, waarna de ploeg in de tweede helft zelfs nog uitliep naar 6-0.

De dames spelen pas weer op 1 november, dan voor de competitie tegen subtopper Lemele/Lemelerveld.

Volleybal

Heren, beker: Twente-Sparte/Volley’68 1 – Harambee 1: 1-3 (25-20, 20-25, 12-25, 16-25)

Hoewel het in de competitie nog niet fantastisch gaat, hebben de heren van Harambee wel de eerste ronde van de beker overleefd. In Glanerbrug werd, ondanks het verliezen van de eerste set, uiteindelijk simpel gewonnen. Harambee, dat een klasse hoger speelt dan de thuisploeg, liet zeker in de derde en vierde set door middel van de score het niveauverschil zien en gaat met deze overwinning door naar de tweede ronde in de beker.

Op zaterdag 25 oktober spelen de heren weer, dan voor de competitie, uit bij Rivo Rijssen.

Dames, beker: Harambee 1 – Ecare Apollo 8 2: 0-3 (16-25, 15-25, 24-26)

De dames van Harambee ging het in de eerste ronde van de beker een stuk minder goed af. Thuis werd er kansloos verloren van Ecare Apollo 8 uit Borne. De uitploeg, die momenteel koploper is in de derde divisie, toonden zeker in de eerste twee sets waarom ze een klasse hoger spelen dan de volleybaldames uit Enschede. In de derde set konden de studentes het qua score nog bijbenen, maar moesten ze zich uiteindelijk toch gewonnen geven. Met deze nederlaag liggen de dames al na 1 wedstrijd uit de beker.

Op 31 oktober staat de volgende wedstrijd van de dames op het programma. Dan is in de competitie het derde team van Ecare Apollo 8 thuis de tegenstander.