'We kunnen meedraaien in de top'

| Peter Wolbers

Bij de opening van de studentencompetitie deden de ijshockeyers van de Slapping Studs direct goede zaken. Tegen het combinatieteam van Delftse en Haagse spelers werd zondagavond ruim gewonnen: 11-6.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

Straf

De Studs kenden op het ijs van de IJsbaan Twente een bliksemstart: al na 15 seconden werd het eerste doelpunt voor de thuisploeg genoteerd: 1-0. Met de snelle voorsprong op zak bleven de Studs vervolgens de controle over de wedstrijd houden. Waar de Fire Birds moeite hadden met kansen creëren, lukte dat de Studs wel steeds vaker. De 2-0 die niet veel later volgde, was dan ook een logisch gevolg van het spelbeeld. Enkele momenten later was er plots sprake van enkele powerplays (man-meersituaties) op het ijs. Hoewel de Studs de eerste straf kregen, volgde de uitploeg al snel met drie opeenvolgende straffen, waardoor er plots maar 9 spelers op het ijs stonden, in plaats van de gebruikelijke 12. Ondanks hun numerieke overwicht, konden de Studs niet profiteren van dit buitenkansje en werd het zelfs erger toen de Fire Birds de 2-1 binnenschoten.

Vuiltje

Veel verder dan dit lieten de Studs het een tijdje niet komen. Bij het einde van de eerste periode stond een prima 3-1 op het scorebord en die voorsprong werd in de tweede periode nog eens verder uitgebreid tot een 7-2 stand. Met de controle over de wedstrijd zowel op het ijs als op het scorebord, leek er voor de thuisploeg geen vuiltje aan de lucht. Bij het ingaan van de derde en laatste periode bleek de wedstrijd echter nog niet gespeeld. Binnen 5 minuten was de voorsprong geslonken van 7-2 tot 7-5 en werden de Studs meer onder druk gezet. Mede dankzij een powerplay kon de thuisploeg echter uitlopen tot 8-5 en de controle over de wedstrijd weer overnemen. Vanaf dat moment was de uitploeg kapot gespeeld en konden de Studs rustig uit hockeyen naar de eindstand van 11-6.

Tevreden

Keeper Luitzen Hietkamp was ondanks de ruime overwinning niet helemaal tevreden: ‘Er ging vooral verdedigend veel mis. In de derde periode scoren ze bijvoorbeeld driemaal in vijf minuten. Dat moet tegen de andere teams wel beter. We scoren wel een mooie 11 goals, maar vaak ook door individuele kwaliteit. Onze aanvallers waren beter dan hun verdediging.’ Toch ziet Hietkamp een mooi seizoen tegemoet: ‘Ik denk wel dat we in de top kunnen meedraaien, daar hebben we de kwaliteiten voor.’

Overige sportuitslagen:

Basketbal

1e klasse B:Landstede Basketbal ZAC 2 – D.B.V. Arriba 1: 82-59

Een pijnlijke 1e nederlaag voor de basketballers van Arriba deze competitie tegen de huidige koploper. Met 23 punten verschil bleken de Zwollenaren een maatje te groot.

Floorball

1e divisie: FC Breda - Messed Up 1: 8-5

Opnieuw een nederlaag tegen FC Breda voor de floorballers van Messed Up. De Bredanaren, die in de openingswedstrijd ook al te sterk bleken, wonnen ook de thuiswedstrijd tegen de Enschedese studenten.

Hockey

Dames, 3e klasse: DHC Drienerlo D1 – Zevenaar D1: 2-1

Met de nipte overwinning op Zevenaar is de eerste competitiezege voor de dames van DHC een feit en stijgen ze boven de degradatiezone.

Heren, 3e klasse:DHC Drienerlo H1 – Bully H1: 2-5

Koploper Bully uit Oldenzaal bleek een maatje te groot voor de heren van DHC. Met de nederlaag blijven de studenten momenteel in de middenmoot staan.

Pool

3e klasse Oost 1: Stoottroepen - Longshot: 4-2

Een mooie overwinning voor de Stoottroepen in hun eerste competitiewedstrijd. Mede door twee zeges in de laatste twee partijen wonnen de studenten met 4-2 van Longshot uit Eibergen.

Voetbal (veld)

Heren, 3e klasse D: De Esch 1 – Drienerlo 1: 2-1

Voor de voetballers van Drienerlo is een plek in de subtop voorlopig hun positie. Na een nederlaag tegen De Esch hebben de studenten nu een kleine achterstand op de koploper.

Dames, 4e klasse 3: ENC ’09 D1- Drienerlo D1: 0-6

Een simpele overwinning voor de dames van Drienerlo, die nu op een mooie tweede plek staan en nog zonder puntverlies zijn. ENC ’09 uit Nijverdal was duidelijk niet opgewassen tegen de studentes uit Enschede.

Voetbal (zaal)

Heren, Hoofdklasse G: Drienerlo 1 – Excelsior ‘31 2: 5-2

Wederom een overwinning voor de zaalvoetballers van Drienerlo. Ook Excelsior ’31 uit Rijssen bleek niet opgewassen tegen de zaalvoetballers van Drienerlo. Met nog maar 1 verliespartij en 3 overwinningen staan de studenten momenteel op een gedeelde tweede plek.

Volleybal

Heren, 3e divisie A: Harambee HS1 – Webton Hengelo HS3: 1-3 (24-26, 22-25, 25-19, 15-25)

Een spijtige nederlaag voor de heren van Harambee. Tegen koploper Webton Hengelo konden de volleyballers redelijk bijblijven, maar bleek de uitploeg toch een maatje te groot.

Dames, promotieklasse A: Harambee DS1 – DeVoKo DS2: 2-3 (19-25, 26-24, 23-25, 25-22, 8-15)

Ook de dames van Harambee konden hun thuiswedstrijd niet winnend afsluiten. Tegen DeVoKo uit Denekamp werd pas in de laatste set gecaputileerd. Met de 3e nederlaag op rijstaandedames momenteel op de laatste plaats.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.