'Zijn dat zonnecellen, papa?'

| Maaike Platvoet

Alle 42 activiteiten zien en doen bleek vrijwel onmogelijk tijdens het Open Huis, afgelopen zaterdag op de UT. De rijen waren lang - er waren in totaal 3500 bezoekers - en de activiteiten té leuk om even snel aan voorbij te gaan.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

‘Dat zijn zonnecellen he, papa’, vraagt een jongentje van een jaar of acht aan zijn vader. Voor de ingang van de Horst staat de solarauto opgesteld. Als één van de teamleden de kap van de cockpit omhoog doet, klinkt er verbazing alom. ‘Dat je daar in kunt zitten zeg!’

Die verbazing en verwondering bleef de hele middag aanwezig. Want wist jij dat er een robot met de naam Frog op de UT rondloopt? Of dat je van kneedzand de meest fantastische dingen kunt maken? Het onlangs geopende Designlab bleek populair onder de bezoekers. Hier konden kinderen hun eigen robot bouwen, maar ook met andere robots ‘spelen’. Ook de drie containers van Design United, die voor Designlab staan, trokken veel bekijks. De tentoonstelling ‘Design Changes’, een samenwerking van de drie technische universiteiten, is nog tot 10 oktober te zien.

Natuurlijk was het rijden met de Segway onverminderd populair. Maar dat gold ook voor de vele proefjes die gedaan konden worden. In het Nanolab bijvoorbeeld, of het ICT-café. Bij alle activiteiten konden kinderen een stempel krijgen, die werd beloond met een heus ‘UT-jongste alumni diploma’. Dat diploma zal nu vast en zeker boven menig kinderbed hangen.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.