Wisselvallig Arriba wint spannend duel

| Peter Wolbers

Het vorig seizoen gedegradeerde D.B.V. Arriba doet het vooralsnog prima in de eerste klasse. In de tweede competitiewedstrijd wonnen ze opnieuw. Ditmaal trok uitploeg SVZW uit Wierden aan het kortste eind. Uitslag: 67-57.

Photo by: Rikkert Harink

Arriba had afgelopen zaterdagavond een droomstart tegen de basketballers van SVZW. Na luttele minuten stond de thuisploeg al op een 11-0 voorsprong en leken de studenten een makkelijke avond tegemoet te gaan. Maar, enkele uitbraken later van de Wierdenaren, was het gat alweer verkleind tot vier punten. Vanaf dat moment had Arriba het moeilijk en kon het nog maar sporadisch onder de druk uit basketballen. Halverwege het tweede kwart was de stand gelijk en SVZW stond zelfs even op voorsprong.

Toeslaan

De thuisploeg bleef het moeilijk houden. SVZW maakte haar punten. Arriba kon mede door het niet goed uitspelen van haar mogelijkheden niet veel uitlopen. Pas in het vierde kwart sloeg de thuisploeg toe. Combinaties liepen soepel, SVZW kon het niet meer bijbenen en plots liep Arriba vlot uit. Bij een stand van 60-50 was de wedstrijd feitelijk gespeeld en kwam de zege niet meer in gevaar. Een van de uitblinkers aan de kant van Arriba was Oz Ural, die met 27 punten het leeuwendeel van het puntentotaal voor zijn rekening nam.

Verklaring

Coach Bas Reuvekamp had wel een verklaring voor het wisselvallige spel van zijn ploeg. ‘We zaten in het begin in een goed momentum, maar door een paar treffers van SVZW verloren we onze voorsprong. Dan krijg je het moeilijk. Later in de wedstrijd speelden we anders. In plaats van constant druk zetten, vingen we de tegenstander op vanaf de middellijn. Dat zorgde voor een betere organisatie. Conditioneel waren we veel beter.’

Hoofdklasse

Na de degradatie van vorig seizoen is het doel voor Arriba om zo snel mogelijk terug te keren naar de hoofdklasse. Vooralsnog bekijkt Arriba het wedstrijd voor wedstrijd: ‘Een aantal ploegen in de competitie is minder dan deze tegenstander, maar er zijn ook betere. We proberen deze lijn door te trekken en wie weet.’

Overige sportuitslagen

Badminton

4e divisie, afdeling 7: D.B.V. DIOK – Drachten BC 2: 3-5

In haar derde wedstrijd van de competitie heeft DIOK niet kunnen winnen van Drachten BC. Mede door het verliezen van alle enkelpartijen was het al snel een gelopen race.

Floorball

Heren, 1e divisie: Floorball Flames 1 – Messed Up 1: 1-7

Een mooie overwinning voor het gepromoveerde Messed Up in haar tweede wedstrijd van de competitie. Na een nipte nederlaag tegen FC Breda, waren de Flames uit Nijmegen nu niet opgewassen tegen de Enschedese studenten.

Handbal

Heren, Poule NO 1: Langeveen HS1 – Cabezota HS1: 9-23

Een mooie overwinning voor Cabezota tijdens de viering van het lustrumweekend. Langeveen werd met ruime cijfers opzij gezet.

Dames, 2e klasse NO 2A: DSVD DS3 – Cabezota DS1: 29-21

De dames konden hun eerste competitiewedstrijd helaas niet winnen. DSVD uit Deurningen was met 29-21 te sterk voor de handballende dames van de UT.

Hockey

Dames, 3e klasse: Lochem D1 – DHC Drienerlo D1: 3-2

Een nipte nederlaag van de DHC-dames tegen koploper Lochem. Met 1 punt uit 3 wedstrijden bevinden de dames zich nu in de degradatiezone, maar is alles nog mogelijk.

Korfbal

3e divisie D: Vakgericht 1 – SDO (W)/UNI 1: 10-5

In een wedstrijd met weinig punten hebben de korfballende studenten de belangrijke wedstrijd tegen mede-middenmoter gewonnen. Door de overwinning kan Vakgericht naar boven blijven kijken.

Voetbal (veld)

Heren, 3e klasse D: Drienerlo 1 – Achilles Enschede: 11-2

Een monsterzege voor de voetballers van Drienerlo. Mede door de gatenkaas achterin bij Achilles kon Drienerlo flink aan het doelsaldo werken en staat de ploeg nu op een mooie tweede plaats.

Dames, 4e klasse 3: Drienerlo D1 – SVZW D2: 4-2

Ook de dames van Drienerlo sloten hun competitiewedstrijd winnend af. Op woensdag wonnen de dames knap van het tot dan nog ongeslagen SVZW.

Voetbal (zaal)

Heren, Hoofdklasse G: Jong Eagles/Markt 19 1 – Drienerlo 1: 0-3

Ook de zaalvoetballers wonnen dit weekend hun wedstrijd. Jong Eagles/Markt 19 1 uit Oldenzaal was niet opgewassen tegen de studenten, die nu een plek in de middenmoot innemen.

Volleybal

Heren, 3e divisie A: Elite/Dynamo HS1 –Harambee HS1: 3-2 (28-26, 25-18, 20-25, 23-25, 15-12)

Na het verliezen van de eerste twee sets leken de heren van Harambee tegen een pijnlijke nederlaag aan te lopen, maar met het winnen van de 3e en 4e set bleek er toch wat mogelijk. Helaas ging de vijfde set alsnog verloren, waardoor Harambee vooralsnog in de subtop bivakkeert.

Dames, promotieklasse A: Harambee DS1 – Tornado Geesteren DS2: 0-4 (22-25, 22-25, 9-25, 22-25)

Wederom een kansloze nederlaag voor de dames van Harambee. In de tweede competitiewedstrijd bleek de uitploeg een paar maatjes te groot. Zeker in de derde set maakte Harambee geen kans tegen de dames uit Geesteren.