Winst voor High-Tech-Hitters

| Peter Wolbers

Op een zonnige zondagmiddag speelden de Hitters gisteren op de campus hun laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Tegenstander de Houten Dragons werden in een spannende wedstrijd uiteindelijk met 8-6 opzij gezet.

Photo by: Eigen foto, redactie

De Hitters begonnen sterk aan de wedstrijd. Zonder zelf veel honkslagen weg te geven, sprong de thuisploeg efficiënt om met de paar kansen die het kreeg. Na drie inningen stond er een verdiende 1-0 op het bord.

Inning

In de vierde inning viel de sterke verdedigende fundering plots weg. De Dragons noteerden vijf honkslagen, waarvan vier uiteindelijk de thuisplaat bereikten: 1-4. In dezelfde inning verkleinden de Hitters de afstand, maar de problemen werden nog groter toen de uitploeg op haar beurt wederom een punt maakte.

Hits

In de gelijkmakende slagbeurt sloegen de studenten toe met vijf punten uit zes honkslagen. Met enkele sterke hits en goede loopacties, werd de uitploeg overrompeld. Bij een stand van 5-8 kwam er pas een einde aan de vijfde inning. De maximale speelduur van twee uur was bijna voltooid. De Dragons moesten viermaal scoren om te winnen. De ploeg slaagde er niet in. Eindstand: 8-6.

Onverwachts

Catcher Don Faro van de Hitters was blij met het resultaat: ‘Dit is een goede afsluiting, maar vooral heel onverwachts. We hadden eigenlijk verwacht dat we hier van het veld af geslagen zouden worden, maar deze 8-6 is tegen de nummer drie van de competitie is verbazingwekkend goed. Pitcher Andrew Kock sloot zich aan bij de woorden van Faro: ‘Dit is top. Met het hele team hebben we goed gespeeld. We zijn een team van veel gezelligheid én van hard werken en dat was er vandaag.’

Overige sportuitslagen:

Badminton

4e divisie afd 7: Denekamp BC 1 – D.B.V. DIOK: 4-4

DIOK heeft de goede seizoensopening geen vervolg kunnen geven. In en tegen Denekamp werd het na een 4-2 achterstand uiteindelijk nog wel 4-4.

Basketbal

1e klasse B: D.B.V. Arriba 1 – Uitsmijters HS 1: 62-51

Een goed begin van de competitie voor de gedegradeerde basketballers van Arriba. Tegenstander Uitsmijters uit Almelo werden met 9 punten verschil opzij gezet.

Floorball

NeFUB Cup, 1e ronde: Messed Up 1 – Lions Together 1: 4-3

In een spannende wedstrijd zijn de floorballers van Messed Up doorgedrongen naar de tweede ronde van de beker. Lions Together uit Rhenen kwam in de laatste fase nog terug tot 4-3, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de studenten uit Enschede.

Korfbal

3e divisie D: HKC 1 – Vakgericht 1: 19-13

De korfballers van Vakgericht hebben de verrassing van vorige week tegen de koploper geen vervolg kunnen geven. Nummer 2 HKC was met 19-13 duidelijk te sterk voor de Enschedese studenten.

Voetbal (veld)

Heren, 3e klasse D: Drienerlo 1 – PW 1: 3-2

Bij de viering van het lustrum konden de voetballers van Drienerlo het hoge aantal toeschouwers driemaal laten juichen. In de slotfase leek het door een late tegentreffer nog even spannend te worden, maar uiteindelijk bleek de thuisploeg toch te sterk.

Voetbal (zaal)

Heren, Hoofdklasse G: Drienerlo 1 – HHC 1 (5-3)

Wederom een overwinning voor de zaalvoetballers van Drienerlo. HHC uit Hardenberg kreeg in Enschede met 5-3 klop en Drienerlo meldt zich met deze overwinning op de gedeelde tweede plaats.

Volleybal

Heren, 3e divisie A: Harambee HS1 – Time Out ’75 HS1: 3-1 (25-19, 25-20, 25-15, 24-26)

De heren van Harambee hebben revanche genomen voor de nipte nederlaag in de seizoensopening. Na twee sterke eerste sets ging de derde set verloren en werd ook bijna de vierde set verloren, maar een vijfde set kon gelukkig worden vermeden.

Dames, promotieklasse A: Harambee DS1 – Tornado Geesteren DS2: 0-4 (22-25, 22-25, 9-25, 22-25)

Wederom een kansloze nederlaag voor de dames van Harambee. In de tweede competitiewedstrijd bleek de uitploeg een paar maatjes te groot. Zeker in de derde set maakte Harambee geen kans tegen de dames uit Geesteren.