‘Laten zien wat wij als io-ers doen’

| Sandra Pool

Design United is een tentoonstelling over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van industrieel ontwerpen.

Virtueel ontwerpen zodat je weet hoe gebruikers reageren op jouw product. Of slim ontwerpen voor onderhoud zodat je makkelijk reparaties in een productielijn oplost. Het zijn slechts twee van vele voorbeelden die te zien zijn tijdens Design United, een tentoonstelling over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van industrieel ontwerpen.

De expositie, van 1 tot en met 10 oktober,  laat zien dat ontwerpen meer is dan het goed vormgeven van een uiterlijk. ‘We willen graag tonen wat we doen’, zegt Julia Garde, universitair docent bij industrieel ontwerpen van de faculteit CTW. ‘Van het begin tot aan de ontwikkeling van producten die relevant zijn voor de maatschappij.’ In drie containers voor de ingang van het DesignLab naast The Gallery zijn de onderzoeksprojecten te bezichtigen.

Garde’s onderzoek doet ook mee. Een virtueel ziekenhuis. Artsen, verplegers of patiënten kunnen zelf een ziekenhuiskamer inrichten. ‘In de praktijk reageren mensen vaak anders op een ontwerp dan gedacht. In een virtuele omgeving kunnen ontwerper en gebruiker van alles uitproberen en bekijken.’ Tijdens de tentoonstelling mogen de bezoekers ermee aan de slag.

De tentoonstelling is dagelijks, behalve op zondag, geopend van twaalf tot vijf uur en is een 3TU-samenwerking.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.