Kokkerellen met de chefkok

| Redactie

In het kader van de Gezonde Week kon dinsdagavond ingetekend worden op een kookworkshop; in no-time hadden zich twintig mensen gemeld, veelal dames, uit alle geledingen van de UT.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

Chefkok Niels, die de scepter zwaait in de keuken van de Faculty Club, liet zien wat de bedoeling was: een zalmtaartje, een gevuld varkenshaasje en een chocoladebavarois, alles naar believen gevuld en gegarneerd met het vele lekkers dat ruim voorradig was. 'Ga je gang, probeer maar', zonder recept of enige aanwijzing. En na wat verwarring -wie ging wat doen- organiseerden de deelnemers zich en sloeg men aan het snijden, hakken, blancheren, pocheren en tenslotte het opmaken van de borden tot ware schilderijtjes. Ietwat chaotisch van start gegaan, was de pret en gezelligheid er niet minder om. Uiteindelijk, tegen achten, ging de groep aan de prachtig gedekte tafel waar het zelfbereide dinertje heerlijk smaakte.

De Gezonde Week loopt nog t/m vrijdag: zo geeft de fysiotherapeut consult op donderdag (12.00u) en kan bloeddruk, cholesterol en BMI gemeten worden op vrijdag, zie voor het programma: www.utwente.nl/gezondeweek.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.