Heren hockey wint met grote cijfers

| Peter Wolbers

In het openingsweekend van zowel heren als vrouwen 1 van hockeyvereniging DHC maakten de hockeyheren een goede indruk: tegenstander Dash werd met 5-0 verslagen. De Drienerlo-dames waren minder gelukkig. Mede door het missen van een strafbal bleef het tegen Roden 0-0.

Photo by: Arjan Reef

De vrouwen van DHC kennen dit seizoen een vrij nieuwe selectie. Er is nog maar een handvol spelers van vorig jaar. In de eerste wedstrijdfase lag het initiatief duidelijk bij de Roden. De uitploeg had het meeste balbezit. De dreiging was vooral te vinden voor het Drienerlose doel, al bleven zelf gecreëerde kansen uit. Na vijftien minuten profiteerde Roden bijna van een verkeerde terugspeelpass. De keeper van DHC bracht redding.

Evenwicht

Geschrokken door de bijna opgelopen achterstand, kroop de thuisploeg uit haar schulp. De wedstrijd kwam meer in evenwicht. Een strafcorner van DHC vlak voor rust leverde niets op. Roden kreeg er drie, maar deze leverden allen ook niets op.

Gevaarlijk

In de slotfase was het enkel DHC dat nog gevaarlijk werd. De ploeg kreeg nog een strafbal. DHC-speler Tara Hankel mikte de bal echter op de paal. Deze misser was ook direct het laatste balcontact. Eindstand: 0-0. Coach Vincent Steggink: ‘Die strafbal moet er natuurlijk in. Als je kijkt naar het laatste kwartier is het zeker jammer dat je niet wint, maar over de gehele wedstrijd was een gelijkspel wel terecht.’

Heren

De heren van DHC begonnen beter aan de competitie. Tegenstander Dash uit Hoogezand was vanaf het eerste fluitsignaal niet opgewassen tegen het hoge tempo van DHC. Al na drie minuten kreeg de thuisploeg de eerste strafcorner en hoewel deze net naast ging, was het de opmaat naar een zeer sterke wedstrijd van de Drienerlose heren. Na tien minuten scoorde Thomas Laoh het eerste doelpunt. Door goed druk te zetten op de aanval, kon de thuisploeg simpel de bal onderscheppen en leverde een tip-in de 2-0 op.

Heerlijk begin

Na rust ging DHC verder met waar de ploeg gebleven was. Al na twee minuten scoorde wederom Thomas Laoh. Enkele minuten later maakte aanvoerder Jules Hazeleger de 4-0. Aanvaller Stephan Hesselink zette de eindstand op 5-0. Aanvoerder Jules Hazeleger: ‘Dit is een heerlijk begin. In de voorbereiding zagen we al een duidelijke stijgende lijn, maar winnen met 5-0 is natuurlijk geweldig.’

Overige sportuitslagen

Honkbal

4e klasse C: Hickory – High Tech Hitters: 11-3. De Enschedese honkballers waren duidelijk niet opgewassen tegen het slaggeweld van het Winterswijkse Hickory. Met alweer de vierde nederlaag op rij sinds de hervatting van het seizoen, moeten de Hitters zich inmiddels zorgen maken over degradatie.

Korfbal

Veld, 3e klasse 3D: Ons Clubje 1 – Vakgericht 1: 12-11. Een nipte nederlaag tegen de nummer twee uit de competitie. De korfballers van Vakgericht zijn na drie wedstrijden nog steeds zonder een punt.

Triathlon

2e divisie, Team Relay:3e plek Aloha eindklassement. Een knappe prestatie van de Aloha-heren: met een tweede plek bij de tweede divisie triathlonwedstrijd in Almere, werd de derde plek in het eindklassement veilig gesteld. Abel Hanse, Thijs Hekman, Radek Oborny, Devi Wolthuizen en Gersom Post Hospers mochten in Almere de bronzen medaille in ontvangst nemen.

Voetbal

Heren, 3e klasse D: Drienerlo 1 – Sportlust Glanerbrug: 1-2. Een voorsprong na 27 minuten voor de Drienerlo-heren kon de uiteindelijke nederlaag niet voorkomen. Met 1 gewonnen en 1 verloren wedstrijd staan de voetballers na twee wedstrijden in de middenmoot.

Dames, 4e klasse 3: Bruchterveld D2 – Drienerlo D2: 1-3

Een goed begin voor de dames van Drienerlo. Hoewel een vroege voorsprong al snel teniet werd gedaan, bleken de Enschedese dames toch een maatje te groot voor Bruchterveld.