Nieuwe tentamenruimte Therm geopend

| Paul de Kuyper

Collegelid Kees van Ast heeft vrijdagmiddag gebouw Therm geopend, de nieuwe tentamenruimte van de UT. Het pand staat op het bedrijventerrein tegenover de campus en biedt ruimte aan 270 studenten.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

De nieuwe tentamenzaal aan Capitool 40 moest er komen omdat de capaciteit op de campus tekortschiet. Met de komst van het Twents Onderwijsmodel (TOM) is het aantal toetsmomenten toegenomen.

De grote zaal in Therm biedt plaats aan ruim 250 studenten. Ook zijn er nog tien aparte kamers voor studenten met een beperking, bijvoorbeeld studenten die snel afgeleid raken door externe prikkels.

Twee jaar overbruggen

Het gaat om een tijdelijke faciliteit, zei collegelid Kees van Ast vrijdagmiddag tijdens zijn openingswoordje. ‘Met deze zaal willen we een periode van twee jaar overbruggen. Tegen die tijd hopen we op de campus een definitieve tentamenlocatie in te richten.’

Op maandagen en vrijdagen kan de UT voor het afnemen van tentamens ook nog gebruik maken van het sportcentrum. Op andere dagen zijn de sportzalen in gebruik door UT-sportverenigingen of het ROC Twente.

Maandag eerste tentamen

David Korringa, de directeur van het facilitair bedrijf, noemt het grote voordeel van Therm ten opzichte van het sportcentrum dat je de nieuwe zaal op elk moment van de dag kunt gebruiken. ‘De tafeltjes en stoeltjes blijven altijd staan. Je kunt er zo in.’

Komende maandag staan de eerste tentamens geroosterd in de nieuwe zaal.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.