Foton viert tiende lustrum

| Mart Rozema

De Amateur Fotografen Vereniging Drienerlo Foton viert vandaag haar tiende lustrum en is daarmee op de dag af vijftig jaar geleden opgericht. De fotografievereniging wist fotograaf en toneelschrijver Hans Aarsman te strikken voor een lezing. Die staat vanavond op het programma.

Net als een groot aantal andere UT-verenigingen viert ook Foton dit jaar haar vijftigste verjaardag. ‘Foton is echter wel de oudste cultuurvereniging,’ vertelt IO-student en interim-bestuurder Alieke van Oostrum. ‘Hans Aarsman geeft een onemanshow. Hij is fotograaf en toneelschrijver en neemt zijn fotografie ook mee in zijn voorstellingen.

Expositie

Na het optreden is er een borrel. ‘Andere lustrumactiviteiten staan nog open, zegt Van Oostrum. ‘Het lijkt mij bijvoorbeeld leuk om een expositie te houden met foto’s uit de hele geschiedenis van Foton’.

Weemoed

Met een lustrum komt ook altijd een weemoedige kijk naar het verleden. Van Oostrum: ‘Op het hoogtepunt had Foton meer dan honderd leden en waren er drie doka’s beschikbaar. Helaas is er de laatste jaren een dalende lijn ingezet, waardoor het aantal leden laag is en het moeilijk is een nieuw bestuur te vinden.’

Activiteit

De Drienerlose fotografen zitten echter niet stil. ‘Elke woensdag is er een activiteit, bijvoorbeeld een lezing van een professionele fotograaf of een workshop. Verder zijn er regelmatig activiteiten in het weekend, zoals studiodagen. Ook maken we uitstapjes. Laatst fotografeerden we met een architectuurfotograaf in Roombeek en we kregen daarop feedback. Enorm leerzaam,' aldus van Oostrum.

Hans Aarsman is vanavond om 19:30 uur te zien in het Amphitheater.

Foto:Djurre Broekhuis

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.