UT scoort hoog op samenwerking met industrie

| Paul de Kuyper

In een lijst met de 750 grootste universiteiten staat de UT op de 43ste plaats als je kijkt naar samenwerking met het bedrijfsleven. Ruim 9 procent van de Twentse wetenschappelijke publicaties komt tot stand samen met industriële partners.

Photo by: Nymus3D

Het Centre for Science and Technology Studies (CWTS) uit Leiden heeft alle gezamenlijke publicaties van de 750 grootste universiteiten en het bedrijfsleven in kaart gebracht. Eindhoven voert de ranglijst aan: 15 procent van alle wetenschappelijke artikelen zijn een coproductie tussen TU/e en de industrie.

De UT staat op plaats 43. Van alle publicaties is er bij 9,1 procent sprake van samenwerking tussen Twentse academici en het bedrijfsleven. Behalve Eindhoven scoren in Nederland alleen Delft (vierde plaats; 13,4 procent) en Wageningen hoger (31; 9,5 procent) hoger.

Van alle gezamenlijke publicaties met het bedrijfsleven is in 18 procent van de gevallen samengewerkt met lokale of regionale bedrijven. Zo’n 72 procent van de artikelen kwam tot stand samen met bedrijven die nationaal opereren; in 30 procent van de gevallen waren er internationale ondernemingen betrokken.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.