TEDx op campus: meetbare mens en Homey

| Paul de Kuyper

Dineren in een luchtballon, de meetbare mens en de Homey. Het zijn drie van de veertien onderwerpen die aan bod komen tijdens de conferentie TEDx Twente University op 10 oktober in de Vrijhof. Tot 21 september kun je solliciteren voor een plaatsje in de zaal.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

Onder anderen UT-alumnus Maarten den Braber en UT-student Emile Nijssen spreken over een maand tijdens de komende editie van TEDx Twente University. In achttien minuten mogen zij in de Vrijhof het verhaal vertellen waarvan ze denken dat de wereld het moet weten.

Den Braber is oprichting van de Quantified Self-beweging, een community die zich bezighoudt met self-tracking en de meetbare mens. Nijssen ontwierp met een medestudent Homey, een apparaat dat huizen omtovert in smart homes.

Ook UT-hoogleraar techniekfilosofie Peter-Paul Verbeek en Angélique Schmeink speechen op 10 oktober in de Vrijhof. Schmeink is meesterkok en maakt onder andere furore met haar restaurant in een luchtballon. Later deze maand maakt de organisatie ook de andere sprekers bekend.

Maximaal 100 bezoekers

Net als vorig jaar, toen TEDx Twente University voor het eerst plaatsvond, mogen niet meer dan honderd bezoekers de inspiratiespeeches van veertien verschillende sprekers live bijwonen. Dat maximum is opgelegd door moederorganisatie TED. Kaarten kosten 25 euro. Om een plekje in de zaal te bemachtigen, moet je je motivatie opstellen.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.