Ludica trapt nieuw seizoen af met eigen toernooi

| Peter Wolbers

De tennisbanen bij T.C. Ludica zijn aan het begin van het collegejaar alweer volop in gebruik. Zaterdag 30 augustus begon het Ludica Open, het startsein van een week lang feest en tennis. Dit weekend waren de finales.

Photo by: Arjan Reef

‘Een geslaagd toernooi’, zo omschrijft Emily Berger (studente communicatiewetenschap) van de organisatie het Ludica Open. Na acht dagen tennis en andere activiteiten kijkt de organisatie terug op een succesvolle week. ‘We hebben eigenlijk geen problemen gekend. Alleen afgelopen zaterdag moesten we vanwege de hevige regenval het schema deels omgooien, maar de planning kwam niet in gevaar.’

Het toernooi telde dit jaar meer dan 300 inschrijvingen op verschillende niveaus. Met voornamelijk spelers uit de regio, maar ook studenten uit onder andere Maastricht, Groningen en Leiden kende ook deze editie een divers deelnemersveld. ‘Voor de mensen die hier niet uit de buurt komen, hebben wij slaapplekken geregeld bij de kampeerboerderij naast Ludica en is er een campingveldje opgezet bij de hockeyvelden’, aldus Berger.

Hoewel er uiteraard genoeg getennist werd gedurende het toernooi, was er ook tijd en ruimte voor andere activiteiten. ‘We zijn op donderdag de stad in gegaan en vrijdag en zaterdag was er op de campus een feest. Verder hebben we natuurlijk geprobeerd ook overdag zoveel mogelijk sfeer te creëren’, vertelt Berger.

Sportief succes

Naast een geslaagde organisatie van het toernooi, was er ook op sportief gebied goed nieuws te melden voor Ludica. In het finaleweekend won onder andere de als eerste geplaatste Michiel Harmsen de finale bij de Heren 3 en bij de Damesdubbel 4 sleepten Anne-Sophie Schuurman en Maartje van de Vrugt de titel in de wacht.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.