Gerard Sanderink reikt studiebeurs uit

| Sandra Pool

Een studiebeurs ter waarde van tienduizend euro ging vandaag naar vier UT-studenten en vijf studenten van Saxion. UT-alumnus en Centric-topman Gerard Sanderink stelde in totaal tien beurzen beschikbaar. Een vijfde, geschikte UT-student is tot nu toe nog niet gevonden.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

Gerjan Hammink (master AP), Erik Hamming (scheikundige technologie), Belinda Brandwacht (master BME) en Zakaria Tazi Hnyine (werktuigbouwkunde) waren vandaag de gelukkige UT-studenten. In de Horsttoren vond de uitreiking plaats. Het doel van de zogeheten Sanderinkbeurzen is jonge, talentvolle studenten uit Twente in hun ontwikkeling te stimuleren middels een financiële bijdrage.

Beurs

De studiebeurs is beschikbaar voor excellente studenten. Bij aanvraag dienen zij in drie kwartielen minimaal 45 studiepunten te hebben gehaald met een gemiddeld cijfer van minimaal 7.5. Ook moet de student aantonen dat het gezamenlijke inkomen van de ouders onder of op veertigduizend euro per jaar ligt. De student moet bovendien gedurende zijn studie in Twente ingeschreven en woonachtig zijn en blijven. Na zijn studie moet de beursstudent bereid zijn om zich nog drie jaar aan een Twents bedrijf te verbinden, uiteraard tegen marktconforme betaling. De studiebeurs wordt per jaar toegekend en blijft gehandhaafd tot het einde van de studie bij gelijkblijvende resultaten en ongewijzigde omstandigheden.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.