Hoge Lage Torenloop terug op de campus

| Redactie

De Hoge Lage Torenloop staat na vijf jaar afwezigheid weer op de hardloopkalender. De wedstrijd over 15 kilometer tussen Oldenzaal en de campus vindt plaats op 9 november.

De Hoge Lage Torenloop werd bedacht in 1987 door leden van de studentenatletiekvereniging Kronos. Zij organiseerden dit evenement tot vijf jaar geleden. De stichting Marathon Enschede blaast het evenement nu nieuw leven in.

Van de hoge naar de lage toren

Het parcours van de Hoge Lage Torenloop begint bij de St. Plechelmusbasiliek in hartje Oldenzaal, ofwel de hoge toren. Vanaf daar leggen de lopers 15 kilometer af naar de finish op de UT-campus. Daar bevindt zich de lage toren: het verzonken Torentje van Drienerlo (van Wim T. Schippers). Het parcours leidt de deelnemers door het centrum van Oldenzaal en het mooie Twentse landschap naar de UT. Dertien kilometer gaat over verharde weg, twee kilometer is onverhard.

Deelnemers kunnen zich vanaf vandaag (3 september) inschrijven. De organisatie zet bussen in om lopers van de campus naar de start in Oldenzaal te brengen.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.