Vrolijke zomerhits en knallende beats

| Michiel Schuhmacher

De ‘grand’ opening van de Kick-In vormde gisteravond de centrale aftrap van een week lang cultuur, sport en feesten. Het Carillonveld was the place to be.

Photo by: Jellien Tigelaar

Het veld vol rumoerige studenten viel rond half tien stil. Een paar goed geplaatste spotlights zorgden voor een mooi schaduweffect op een wit doek. Jazzdansvereniging Chassé opende de act met strakke dance moves. Breakdanceclub Break-Even haakte al snel in voor een duet op een enkele vrolijke zomerhits.

Battle

Het heen-en-weer -spel ging door terwijl de dansers elkaar probeerden af te troeven met de beste moves die ze in de kast hadden. Voordat een winnaar van de battle eruit rolde, kreeg het stuk een andere wending: turnvereniging Linea Recta en de moderne dansgroep Arabesque kwamen op. De vier verenigingen pakten allen hun moment en lieten zien waar ze goed in zijn.

Vuurwerk

Rustig aan bouwden de dansers richting het einde van de voorstelling. De laatste dansuitvoering gebeurde onder de fraaie verlichting van een vuurwerkshow. De eerste vuurpijlen gingen af op de beat van de muziek. De show eindigde met groot knallend vuurwerk.

Licht

Bij het slotstuk werden de ogen van de dansers omhoog gericht. Een fel verlichte hemel was het fraaie einde van de Kick-In-opening.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.