De Weerd-Nederhof in hoofdbestuur KIVI

| Maaike Platvoet

Petra de Weerd-Nederhof, hoogleraar Innovation Management aan de faculteit CTW, is benoemd tot lid van het hoofdbestuur van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI). KIVI is de beroepsvereniging voor ingenieurs en techniekstudenten en 20.000 leden.

De UT-hoogleraar neemt de plek in van Edwin Berends, een alumnus van de UT. ‘Ik vind het belangrijk dat Twente goed vertegenwoordigt is in het hoofdbestuur, maar ook dat er meer vrouwen zitting nemen. Het is belangrijk dat vrouwelijke ingenieurs zichtbaar actief zijn’, zegt De Weerd-Nederhof. In totaal telt het hoofdbestuur negen personen, waaronder drie vrouwen. Naast De Weerd-Nederhof is ook Joliene Brouwer, student technische natuurkunde op de UT, lid. Het hoofdbestuur bepaalt het beleid van het Instituut en legt hiervoor verantwoording af bij de ledenraad.

‘KIVI gaat een vernieuwingsproces in, omdat zij meer jonge leden wil aanspreken. Ik wil daar graag over meedenken. Daarnaast hoop ik ook wat mee te brengen vanuit de vernieuwingen die wij op onderwijsgebied ondergaan in Twente. Zo heb ik aan de ledenraad al verteld hoe wij aan de UT ons onderwijs nu inrichten en dat dit onder andere ingenieurs oplevert die dicht bij de bedrijven staan. De binding met de beroepsgroep is voor KIVI uitermate belangrijk.’

KIVI kent ook regionale afdelingen, waaronder die van Regio Oost. Zij houden kantoor in de Horst. Het hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.