Twee UT-spin-offs genomineerd

| Sandra Pool

Twee UT-spin-offs hebben een plek in de finale van de businessplancompetitie van New Venture. Tide Microfluidics van UT-alumnus Bernd Vinke doet mee in de overallcompetitie. Sigmascreening is genomineerd voor de categorie MedTech.

Het Ministerie van Economische Zaken en adviesbureau McKinsey & Company richtten New Venture op als stichting om innovatief ondernemerschap in Nederland te stimuleren en doet dat door businessplancompetities te organiseren.

Tide Microfluidics verbetert het contrast in echografie tot twintig keer waardoor artsen in staat zijn sneller en nauwkeuriger diagnoses te stellen. Sigmascreening heeft een technologie ontwikkeld dat aanzienlijk pijn verminderd bij een mammografie.

In het overallklassement ontvangt het meest innovatieve businessplan een prijs van twintig duizend euro. Hier staat Tide Microfluidics voor genomineerd. Daarnaast is er de categorie MedTech, de medisch technisch categorie waaraan Sigmascreening meedoet. Zij maken kans op vijfduizend euro. De ANWB stelt nog eens tienduizend euro beschikbaar voor degene met het meest duurzame plan op het gebied van mobiliteit en twee runner-ups krijgen een beloning van vijfduizend euro.

De prijsuitreiking is op donderdag 26 juni bij ABN AMRO te Amsterdam.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.