UT-studenten gaan over op Lenovo

| Johannes de Vries

Studenten die komend jaar via het notebook service centre (NSC) een betaalbare laptop aanschaffen, krijgen een Lenovo-notebook. Dit jaar leverde het NSC nog HP-laptops.

Photo by: Lenovo website

Ieder jaar kiezen de opleidingen en studieverenigingen welke notebook er via het NSC moet worden aangeboden. Dit jaar maakten Lenovo, HP en Dell kans. Die bedrijven willen graag dat UT’ers met hun laptops werken en bieden daarom een aantrekkelijke prijs.

In een bijeenkomst presenteerde Hans Bezemer, die het project namens ICTS begeleidde, de drie potentiële nieuwe laptops. Na die presentatie kozen opleidingen en studieverenigingen hun favoriet.

‘Hoewel men niet unaniem was, koos uiteindelijk een meerderheid voor de Lenovo Thinkpad,’ vertelt Bezemer. ‘Het was heel spannend, met name tussen de iets lichtere notebook van HP en de iets krachtigere Lenovo Thinkpad. Lenovo had uiteindelijk de voorkeur.’ Na de verkiezing is Bezemer met de leverancier in onderhandeling gegaan over de prijs.

Lenovo gaat twee typen laptops via de UT aanbieden: de Thinkpad T440, geschikt voor vrijwel alle studenten, en de Thinkpad W540, die ook geschikt is voor studenten die zware grafische software gebruiken. Ook medewerkers kunnen (privé) via het NSC een notebook aanschaffen.

De Lenovo Thinkpad T440 krijgt een prijs van ongeveer € 647,-. De Thinkpad W540 gaat zo'n € 991,- kosten.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.