Piranha organiseert zwemvierdaagse

| Peter Wolbers

Watersportvereniging Z.P.V. Piranha organiseert samen met de Enschedese zwemvereniging EZC komende week een zwemvierdaagse. Van maandag 16 juni tot en met donderdag 19 juni zwemmen studenten en burgers in het buitenbad van de UT tussen vier en zeven uur verschillende afstanden.

De KNZB, het overkoepelende orgaan voor de watersportverenigingen, organiseert elk jaar de nationale zwemvierdaagse. Aangesloten verenigingen organiseren op hun eigen locatie een editie voor lokale liefhebbers. 'Ook Piranha doet dit jaar mee', vertelt Eline Schaft, lid van de organisatie. ‘Dat doen we samen met EZC, de reguliere zwemvereniging van Enschede. Zowel studenten als burgers doen mee. De zwemvierdaagse is voor iedereen bedoeld. Van kinderen met een A-diploma tot 80-plussers die graag baantjes zwemmen.’

Keus

Voor geïnteresseerde zwemmers zijn er drie verschillende afstanden: 250 meter, 500 meter en 1000 meter. Hoewel de voorinschrijving al gesloten is, is meedoen simpel: ‘Deelnemers hebben elke dag de mogelijkheid om tussen 16:00 en 19:00 uur te zwemmen. Heb je je nog niet ingeschreven, kom dan maandag langs bij het buitenbad en meldt je aan', aldus Schaft.

De organisatie verwacht ongeveer 100 tot 150 deelnemers. ‘Door de samenwerking met EZC komt er ook een aantal niet-studenten op de vierdaagse af. Verder zijn we langs alle watersportverenigingen van de UT geweest om te promoten.'

Kosten voor de zwemvierdaagse zijn €7,50 per persoon. Deelnemers krijgen ook een consumptie voor elke dag. Zwemmers die de zwemvierdaagse succesvol voltooien krijgen een medaille en een goodiebag. Voor meer informatie, ga naar: http://www.zpv-piranha.nl/zwem4daagse.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.