Terug naar af voor Drienerlo-heren

| Peter Wolbers

De voetballers van Drienerlo hebben zich niet weten te handhaven in de tweede klasse. Na de 2-0 nederlaag in en tegen Bergentheim konden de studenten de achterstand thuis niet goedmaken. In een spannende wedstrijd werd het uiteindelijk 3-3.

De voetballers van Drienerlo begonnen zaterdag aan de wedstrijd in de wetenschap dat een overwinning met meer dan twee doelpunten verschil genoeg zou zijn voor de finaleronde. Een gelijkspel, nederlaag of een overwinning met maar één doelpunt verschil betekende degradatie naar de derde klasse, het niveau waar Drienerlo vorig seizoen nog kampioen werd.

Vroege voorsprong

In een wedstrijd met een flink aantal supporters van beide teams was de openingsfase voor Drienerlo, maar de eerste kans voor Bergentheim. Keeper Patrick Braakman kon echter redden op de inzet van de Bergentheimse spits. Aan de andere kant was het echter plots toch raak. Bij de eerste echte kans van Drienerlo trok buitenspeler Tijmen Groot naar binnen en plaatste hij de bal in de verre hoek buiten het bereik van de keeper en via de paal in het net: 1-0.

Penalty

Vlak voor rust volgde een domper voor Drienerlo: een overtreding van verdediger Robert Kommer in het strafschopgebied resulteerde in een penalty voor Bergentheim, die feilloos wordt ingeschoten: 1-1. In een van de spaarzame counters in de tweede helft profiteerde Bergentheim van verdedigende onoplettendheid: 1-2.

Grote domper

Drienerlo leek door deze doffe dreun even van slag, want een minuut later lag de bal er al bijna weer in, maar het uiteindelijke schot belandde net naast. Bergentheim trok zich vervolgens weer terug op eigen helft en beperkte zich tot het verdedigen van de voorsprong. Lang kon de uitploeg er echter niet van genieten, want tien minuten later kwam Drienerlo weer langszij. Na een goede actie en voorzet van Tijmen Groot kopte de kleine de Vrijer de gelijkmaker binnen. Enkele minuten later leek Drienerlo voor de tweede keer deze wedstrijd op voorsprong te komen, maar met een fraaie redding voorkwam de keeper de volgende tegentreffer. In de daaropvolgende corner werd het dan alsnog 3-2; uit een corner van weer Groot kon deze keer Daan Koelemeijer inkoppen. In de slotfase zette Drienerlo alles op alles om de verlenging nog uit het vuur te slepen. De kansen kreeg de ploeg er ook voor, maar helaas voor Drienerlo ontbrak het aan de afronding. In de laatste kans van Drienerlo werd de bal vanuit een corner voor het doel getrapt, maar na een onderschepping en snel uitverdedigen van Bergentheim kon de uitploeg bijna onbedreigd op de keeper af en werd de 3-3 eenvoudig binnengetikt. Met nog maar enkele seconden op de klok was het met deze gelijkmaker einde verhaal voor de Drienerlose voetballers en werd degradatie een feit.

Teleurstelling

Tijmen Groot kon ondanks zijn twee assists en doelpunt niet voorkomen dat Drienerlo volgend seizoen een klasse lager speelt. De teleurstelling was dan ook aanwezig bij de aanvaller, die tevens voorzitter van de vereniging is. ‘Dit verwacht je eigenlijk niet. Enkele weken geleden stonden we er nog redelijk voor in de competitie, maar dan verlies je drie wedstrijden op rij zonder te scoren en ben je toch nog veroordeeld tot de nacompetitie.’