Buitenzwembad UT weer open

| Peter Wolbers

Het was afgelopen maandag goed toeven bij het buitenzwembad van de universiteit. Onder een felle zon maakten enkele enthousiastelingen al gretig gebruik van het buitenzwembad dat die dag voor het eerst zijn deuren opende.

Photo by: Arjan Reef

Het was afgelopen maandag goed toeven bij het buitenzwembad van de universiteit. Onder een felle zon en met temperaturen boven de twintig graden, maakten enkele enthousiastelingen al gretig gebruik van het buitenzwembad dat die dag voor het eerst zijn deuren opende.

De opening van het buitenzwembad was oorspronkelijk vorige week, maar door het slechte weer werd dat met een week verplaatst. Het weer klaarde de afgelopen flink op. Dit tot groot geluk voor de watersporters. Mede door het warme weer waren er al aantal studenten en medewerkers in en rondom het zwembad te vinden.

Proces

Het zwembad gebruiksklaar maken voor het nieuwe seizoen is een uitgebreid proces. Badmeester Mathijs Brandhorst vertelt: ‘Leden van Piranha maken een paar weken van te voren alles schoon. De douches, kleedkamers, alles rondom het zwembad. Vervolgens komt het onderhoudsteam van het Sportcentrum langs om te controleren of er dingen vervangen of gerepareerd moeten worden. Als uiteindelijk Marcel ter Bals, de beheerder van de zwembaden, en de leidinggevenden van het Sportcentrum groen licht geven, kan het zwembad volgegooid worden. Het kost dan nog zo’n 1,5 week tot 2 weken om het water op de goede temperatuur te krijgen.’

Opkomst

Brandhorst hoopt dit seizoen op een grote opkomst bij het zwembad: ‘Vergeleken met vorig jaar zijn de regels rondom de entree al wel wat versoepeld. Vorig jaar kon je zonder Xtra-card alleen binnenkomen als introducé van iemand die wel in bezit was van een kaart. Nu kost een entreekaartje op vertoon van je studentenkaart maar €4,- als je geen Xtra-card hebt.’

Het zwembad is doordeweeks van 11:00 tot 18:00 geopend. In het weekend kan men terecht tussen 12:00 en 18:00. Studenten en medewerkers met een Xtra-card of Campus-card kunnen gratis gebruik maken van het zwembad.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.