Beachvolleybal top in Enschede

| Marije ten Böhmer

Een deel van de Nederlandse beachvolleybaltop verzamelde zich afgelopen zaterdag op de beachvolleybalvelden van de campus voor de aftrap van het beachvolleybalseizoen. De mannen speelden om de winst in de eerste divisie. De vrouwen om winst in de tweede divisie. Harambee organsieerde het toernooi en mocht ook een wild card uitdelen.

De eerste divisie was dit weekend de hoogste categorie. Bij de mannen stonden de nodige spelers met eredivisie-ervaring in zowel het zaal- als beachvolleybal op het veld. Op het veld ook Jesper Borst en Luuk van der Velde. Luuk: ‘Vorig jaar hebben wij de interne beachcompetitie van Harambee gewonnen. Voor ons reden genoeg om bij het bestuur een wild card aan te vragen voor dit toernooi. Omdat Harambee het toernooi organiseert, mag er een wild card worden uitgedeeld. Wij hebben hem gekregen.’ Luuk vervolgt: ‘In 2012 heb ik ook met dit toernooi mee mogen doen. Toen verloren wij alles. Ik verwacht dat het nu weer moeilijk wordt om een wedstrijd te winnen maar ik verwacht niet weg te worden gespeeld.’

Verwachting

De verwachting van Luuk is uitgekomen. Het team Kef/de Waard was de eerste tegenstander. Een spannende wedstrijd waarin Borst/van der Velde uiteindelijk aan het kortste eind trokken. De wedstrijd werd met 2-0 verloren. In de herkansingsronde wist Borst/van der Velde een set te pakken, maar dit bleek niet genoeg. De wedstrijd werd met 2-1 verloren.

Toernooi

Door de twee verloren partijen resteerde er nog een wedstrijd. Luuk: ‘De laatste wedstrijd ging helaas niet door, de tegenstander gaf op. Jammer, ik had nog wel een wedstrijdje willen spelen. We kunnen nu echter wel zeggen dat we een wedstrijd hebben gewonnen, haha. Nee, over het algemeen ben ik zeer tevreden. Wij hebben ons niveau zeker gehaald en het was een mooi toernooi. Alles was goed geregeld, hopelijk mag ik volgend jaar weer meedoen!’

Marten Hoeksma wist samen met Thomas ten Brinke een tweede plaats in de wacht te slepen. Marten speelde vroeger bij Harambee. Van heren 18 schopte hij het tot heren 1.

Uitslag 1e divisie heren

1. Remko Hiemstra / Pepijn Lochtenberg

2. Thomas ten Brinke / Marten Hoeksma

3. Kjeld Broekema / Erik van der Schaaf

Uitslag 2e divisie dames’

1. Esther Dijkstra / Marloes van Leen

2. Iris Kraan / Lindy Prins

3. Karlijn Obelink / Marijke van Roekel