George Whitesides komt naar UT

| Redactie

George Whitesides, de meest geciteerde nog levende chemicus ter wereld, verzorgt komende woensdag de afsluiting van Flow14, een congres georganiseerd door MESA+. Whitesides (1939) wordt gerekend tot de absolute wereldtop op het gebied van nanotechnologie.

Photo by: Jan Hesselink

De UT is geen onbekend terrein voor de Amerikaan. In 2001 ontving hij een Twents eredoctoraat en ook daarna kwam hij een paar keer naar de UT. In 2007 was hij aanwezig bij het afscheid David Reinhoudt, de oprichter van MESA+.Whitesides is Harvard-hoogleraar in de biochemie, materiaalkunde, katalyse en fysisch-organische chemie.

Het beste van twee werelden
MESA+ brengt met het vier dagen durende Flow14 (18-21 mei) de fundamentele wetenschap en de toepassing daarvan dichter bij elkaar. Het congres staat in het teken van micro- en nanofluïdica, de wetenschap die het gedrag van vloeistoffen en gassen op de micro- en nanometerschaal bestudeert. Sprekers en bezoekers uit de hele wereld komen naar Twente.

Hoofdorganisatoren zijn UT-hoogleraren Detlef Lohse en Jacco Snoeijer van de vakgroep Physics of Fluids en Jan Eijkel en Albert van den Berg van de BIOS lab-on-a-chip groep. De praktische organisatie ligt in handen van Loes Segerink, Guillaume Lajoine en hun medepostdocs en promovendi uit deze twee groepen.

Het volledige overzicht van keynotesprekers van over de hele wereld is hierte vinden.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.