Tweedejaars ATLAS naar Logica

| Johannes de Vries

Het CvB wil vergaderaccommodatie Logica binnenkort laten verbouwen, zodat ATLAS-studenten er kunnen gaan wonen. Meer verhuisplannen worden na de zomer verwacht, terwijl de 'verhuizing' van het Chalet juist nog even op zich laat wachten.

Photo by: Agnes Booijink

Studenten die het University College van ATLAS volgen, zijn verplicht om de eerste twee jaar van hun studie op de campus te wonen. De huidige eerstejaars wonen op de Calslaan, maar hun contracten daar lopen in augustus af. Het college zocht daarom naar een nieuwe locatie waar ze daarna hun intrek kunnen nemen en heeft die gevonden in Logica.

Logica ligt naast de Torenflat, achter de tennis- en hockeyvelden. Het is ooit gebouwd als meisjesflat, maar wordt momenteel gebruikt door conferentiehotel Drienerburght. Tot 1 juni verhuurt het hotel er vergaderzalen en 24 hotelkamers.

Volgens Kees Ruijter, programmadirecteur van ATLAS, hoeft er niet veel verbouwd te worden. ‘De kamers zijn geschikt: ze zijn wel iets kleiner, maar ook goedkoper, ook omdat ze niet gemeubileerd zijn. In de keukenvoorziening moet nog wel het één en ander verbouwd worden.’ In juli moet het gebouw vervolgens worden opgeleverd.

Marijke Schmand, manager van de Drienerburght, vindt het jammer dat ze haar lowbudgetaccommodatie kwijtraakt, maar respecteert de keuze van de UT. ‘Alles is in goed overleg gegaan,’ benadrukt zij.

Chalet

Een ander gebouw, het Chalet, had eigenlijk al van de campus verdwenen moeten zijn. De UT heeft de huur van het tijdelijke gebouw enige tijd geleden al stopgezet, waarna het afgebroken zou worden. De eigenaar heeft echter gevraagd of het gebouw nog even mag blijven staan, omdat het dan in één keer verhuisd kan worden naar een nieuwe locatie en niet eerst elders opgeslagen hoeft te worden. In ruil daarvoor hoeft de UT minder mee te betalen aan de kosten voor de demontage van het gebouw dan in eerste instantie is afgesproken.

Meer verhuizingen op komst

Nico Kloek, lid van het ruimteverdeeloverleg (RVO) van het Facilitair Bedrijf, verwacht van verschillende UT-geledingen nog voor de zomer programma’s van eisen voor hun (nieuwe) onderkomens. In de zomer wil hij vervolgens de volgende puzzel oplossen:

  • ITC komt in de Spiegel, het personeel uit de Spiegel moet ergens anders heen (onderzocht wordt welke medewerkers al dan niet bij elkaar in één gebouw moeten blijven) ,
  • het CvB wil naar het O&O-plein,
  • de health-sectie (waaronder technische geneeskunde en biomedische technologie) heeft vanwege een groeiend aantal studenten meer ruimte nodig,
  • het Design Centre start in de Gallery, maar moet uiteindelijk naar de Technohal,
  • er moet meer tentamenruimte komen; eerst tijdelijk (want de ruimte is door TOM al vanaf september nodig), uiteindelijk permanent.

Kloek: ‘Het is een ingewikkelde puzzel, die we in één keer goed willen doen. Daarom vragen we nu aan iedereen: wat wil je hebben en wat voor ruimtes laat je achter? Ik verwacht dat iedere groep die wensen heeft binnenkort samen met ons een programma van eisen opstelt.’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.