‘De enkel zei knak’

| Sandra Pool

Het UT/Saxionteam kampte met flink wat tegenvallers onderweg, waardoor een podiumplek niet meer haalbaar is in de universiteitscompetitie.

Photo by: Arjan Reef

Tijdens de ochtendetappe wilde de ploeg naar wisselpunt vijftien. Verkeersregelaars stuurden hen echter de verkeerde kant op. Ook raakte een dame uit het team op tien meter voor de finish geblesseerd aan haar enkel. Teamgenoten droegen haar de finish over. Ze is per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.

‘Het zit ons niet mee’, zegt ploegleider Nick Assink vanuit het busje. Hij heeft zijn etappe van 7,2 kilometer net achter de rug. ‘In de ochtend gaven verkeersleiders aan dat we voor het volgende wisselpunt rechtdoor moesten, terwijl het boekje aangaf dat we af moesten. Dat dachten we zelf ook. Toch dirigeerden ze ons rechtdoor.’

De ploeg kwam uit bij wisselpunt zestien in plaats van vijftien. ‘We moesten terug. We deden er 21 minuten over en niet de verwachte 11.’ De tijdslimiet werd overschreven. ‘We startten vervolgens veel te laat. We willen hiertegen in beroep gaan om tijd terug te krijgen.’ Volgens Assink is het verkeerd rijden van het team een incident op zich en heeft het niets te maken met de foutieve bewegwijzering elders op het parcours.

Het team kreeg nog meer pech voor de kiezen. ‘Een van onze vrouwelijke lopers raakte vlak voor de eindstreep geblesseerd. Ze had al overbelasting, maar we hoorden de enkel echt ‘knak’ zeggen. Ze kon niet zelf de finish over. We moesten haar de laatste tien meter ondersteunen.’ De loopsters is daarna per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De grootste domper kwam volgens Assink echter al enkele dagen voor de race. ‘Een paar lopers op de lange afstanden raakten geblesseerd. We moesten hen noodgedwongen ruilen met lopers op de korte afstanden.’ Vervolgt: ‘We maken er het beste van, al zit een podiumplek er voor ons niet meer in.’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.