Bata-finish op Drienerlolaan vanwege natte sintelbaan

| Paul de Kuyper

De Batavierenrace finisht morgen niet zoals gebruikelijk op de sintelbaan op de campus, maar op de Drienerlolaan. Dat heeft de organisatie vrijdagmiddag besloten, omdat de sintelbaan onder water staat en de weersvoorspellingen slecht zijn.

De Batavierenrace finisht zaterdagmiddag niet zoals gebruikelijk op de sintelbaan op de campus, maar op de Drienerlolaan. De sintelbaan staat onder water. Bovendien zijn de weersvoorspellingen ongunstig.

Normaal gesproken beslist de Bata op zaterdagochtend of de streep van de race op de sintelbaan kan worden getrokken. Omdat de atletiekbaan vol plassen staat en er meer regen wordt verwacht, heeft de organisatie die beslissing naar voren geschoven.

Als niet op de sintelbaan kan worden gefinisht, wordt volgens het draaiboek uitgeweken naar de Drienerlolaan. De Bata-organisatie is daar inmiddels begonnen met het opbouwen van de finish, ter hoogte van het Carillonveld.

Laatste etappe korter

Door de verplaatste finish wordt de slotetappe korter. Normaal is die 7,1 kilometer. De wedstrijdleiding meet momenteel hoe lang de aangepaste etappe is. Het zal enkele honderden meters schelen.

De slotlopers komen vanaf de Calslaan over de Campuslaan richting eindstreep. In plaats van linksaf te slaan over het fietspad richting Boulevard en sintelbaan, moeten de atleten morgen rechtsaf de Drienerlolaan op.

De eerste lopers worden morgen iets na half zes bij de finish verwacht. De dames vertrekken om 17:10 uur vanaf de Oude Markt in Enschede; de heren om 17:30 uur.