Drienerlo-dames verliezen van kampioen

| Peter Wolbers

In de laatste wedstrijd van de competitie konden de dames van v.v. Drienerlo niet stunten tegen JVC Dedemsvaart. Ondanks een prima wedstrijd van de kant de thuisploeg was de ongeslagen kampioen uiteindelijk toch te sterk: 0-3.

Photo by: Jellien Tigelaar

In een aangename lentezon begon Drienerlo nerveus aan het duel. Hoewel beiden teams in de competitie nergens meer om streden, was JVC vanaf het begin alerter en nauwkeuriger aan de bal. De thuisploeg werd al snel op de eigen helft vastgezet en moest zich beperken tot de spaarzame counters. De dominantie van JVC bleef echter aanhouden en na een kwartier spelen leidde dit tot de openingstreffer. Een laag schot in de verre hoek liet keeper Pia de Boer kansloos: 0-1. Met de tegentreffer op zak moesten de Drienerlo-dames komen en eventjes liet JVC het initiatief aan de thuisploeg. Slordig balverlies van Drienerlo op de middellijn enkele minuten later werd echter genadeloos afgestraft. De Dedemsvaartse rechtsbuiten faalde niet in de 1-op-1 situatie en zette de uitploeg met een harde knal in het dak van het doel op 0-2.

Spits

Na de rust was het eerste wapenfeit met een gevaarlijk schot nog voor JVC, maar vervolgens was het woord aan de thuisploeg. Met enkele goede aanvallen liet Drienerlo zien goed te kunnen voetballen, maar vergat het zichzelf te belonen. Met een scherpe steekpass door het midden kon de Dedemsvaartse spits onbedreigd op de goal aflopen en faalde zij niet: 0-3.

Trainer Henk Klok was uiteindelijk gematigd tevreden over de wedstrijd: ‘De eerste helft was het initiatief duidelijk voor JVC, maar na rust hebben we met goed spel veel kansen gecreëerd en waren wij de betere ploeg. Het is alleen jammer dat je jezelf vergeet te belonen en de aanval vandaag niet doeltreffend bleek te zijn. Maar tegen dit team, dat toch de ongeslagen kampioen is, kan ik wel tevreden zijn met de organisatie en de inzet die de dames vandaag hebben laten zien.’

Tevreden

Met de laatste competitiewedstrijd gespeeld, kon er ook teruggekeken worden op het seizoen. ‘Ik ben zeker tevreden met het spelbeeld over het hele seizoen. We hebben enkele goede wedstrijden gespeeld, de organisatie kwam steeds beter te staan en we hebben in principe sterkere teams soms bij vlagen weggespeeld. Voor volgend seizoen wordt het weer inventariseren wie er blijven en wie er vertrekken, maar dat is traditie bij een studentenclub zoals Drienerlo.’

Overige sportuitslagen

Hockey

Heren, 3e klasse, Poule F: DHC Drienerlo H1 – Bully H1: 4-6

Nummer twee Bully bleek thuis net te sterk voor de hockeyers van DHC. Na enkele slechte resultaten na de winterstop spelen de studenten inmiddels nergens meer voor en is een plek in de middenmoot het resultaat.

Voetbal

Heren, 2e klasse H: Enter Vooruit 1 - Drienerlo 1: 2-0

Een teleurstellende nederlaag voor de heren van Drienerlo. Waar een punt genoeg was geweest om handhaving definitief veilig te stellen, verloren de voetballers met 0-2. Met nog één wedstrijd te gaan moet het raar lopen willen de studenten alsnog veroordeeld worden tot de nacompetitie, maar met de koploper als komende tegenstander is niks nog zeker.