Winnaars Create the UT bekend

| Johannes de Vries

De winnaars van Create the UT of Tomorrow zijn bekend. Toxy Turbo’s en Net Worth winnen een ballonvaart.

Photo by: Arjan Reef

Dave Blank laat weten dat 'de jury erg enthousiast is over de moeite die 15 groepen hebben gedaan om na de denktank nog tot een verder uitgewerkt voorstel te komen. De jury heeft nu ook met name gelet op de wijze waarop groepen hun idee hebben aangevuld met voorstellen voor implementatie. Hoe kan er concreet begonnen worden met het implementeren van het idee?'

De jury heeft alle voorstellen beoordeeld op de criteria 'novelty, relevance, workability en thoroughness.' Twee groepen sprongen er volgens haar uit: de Toxy Turbo’s en Net Worth.

Update 22 april: Beide groepen geven handvatten mee om de UT te ontwikkelen op specifieke gebieden. Net Worth richt zich op 'small world networks': een organisatieconcept waarmee iedereen met iedereen (ongeacht faculteit, discipline en taak) met elkaar in verbinding staat. Op die manier wordt volgens de groep onderzoek bevorderd en wordt flexibel interdisciplinair kunnen werken beter mogelijk.

De Toxy Turbo's gooiden hoge ogen met hun 'Enterprising University'. Zij willen UT to go's op centrale plekken in Nederland om de universiteit beter zichtbaar te maken buiten de regio. Daarnaast pleit de groep voor een centraal punt om de UT te 'meeten'. Volgens de groep is de UT van zichzelf al heel ondernemend, maar moet het dat alleen nog beter leren presenteren.

Beide groepen winnen een ballonvaart over de campus. Daarnaast presenteren zij hun ideeën binnenkort aan het CvB.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.